Yardımlar gizli yapılıyor

Sivas Dört Eylül Kültür ve Dayanışma Derneği (DEKDER) ile Kimse Yok Mu Derneği, 100 ihtiyaç sahibi aileyi sevindirdi. Temel ihtiyaçlardan oluşan yardımlar, ailelerin rencide olmaması için gizli olarak yapılıyor.

Dekder ile Kimse Yok Mu Derneği, temmuz ayında bir protokol imzalayarak, Sivas'taki yardım faaliyetlerini ortak yapma kararı aldı. Bu kapsamda her iki dernek de Ramazan ayı ve devam eden günlerde önceden belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere yardım kampanyası başlattı. Dekder'de toplanan yardım paketleri, ailelere teslim edilmeye başladı. Yardımlarla ilgili bugün basın açıklaması yapan Dekder Başkanı Elvan Cantemur, dernek olarak amaçlarından birisinin de yurt içinde ve dışında aynı amaca yönelik faaliyet gösteren dernek, vakıf ve kuruluşlarla ortak hareket etmek olduğunu dile getirdi. Bu amaçla yurt içinde ve ışında sayısız yardım faaliyetine imza atan Kimse Yok Mu Derneği ile protokol oluşturduklarını anlatan Cantemur, Sivas il, ilçeler ve köylerde ikamet eden ailelerden müracaat edenlerin sosyal incelemesini yaparak mağdur olanların ihtiyaçlarının karşılanması noktasında ortak hareket ettiklerini belirtti. Cantemur, Ramazan ayında ve bugün yapacakları yardımlarla toplam 100 ailenin yüzünü güldürdüklerini dile getirdi.

Yardım kolilerinin içinde temel ihtiyaçlardan oluşan gıda maddesinin olduğu öğrenildi. Yardımların, ailelerin rencide olmaması için, gizli olarak yapıldığı ifade edildi.