Uzan'ın çocukları Paris'te okula başladı

Fransa'dan sığınma talebinde bulunan Uzan'ın çocuklarını Paris'te özel bir okula yazdırdığı ortaya çıktı.

Çocukların anneleriyle kaldığı, Uzan'ın ise Monaco'da olduğu öğrenildi. Bu arada Motorola da Uzan'ı arıyor.
15 Eylül'de Paris'te resmi evrakı tamamlayan Uzan'ın oğlunu ve kızını, ekim ayından itibaren Paris'in lüks semtlerinden birinde özel bir okula kaydettirdiği belirlendi.
Çocukların anneleriyle birlikte kaldığı, Cem Uzan'ın ise “pazarlıksız alışveriş yapmalarıyla” tanındıkları Güney Fransa'da Monaco yakınlarındaki bir marinada bulunan teknesine gittiği öğrenildi.
Uzan'ın 2004 başında kardeşi Hakan Uzan'la birlikte iki büyük tekne aldıkları belirtildi. Uzan'ın Fransa'da 'eski bir polis' tarafından korumaya alındığı da öne sürülüyor.
Fransa Göçmen Dairesi'nde siyasi sığınma talebi değerlendirilen Uzan'a, ABD'li Motorola firmasının 'dolandırıcılık' başvurusu nedeniyle oturum hakkı tanımasına ihtimal verilmiyor.

MOTOROLA UZAN’I ARIYOR

Cem Uzan'ın, Fransa'ya sığınma talebinde bulunması, başta Türkiye'deki kurumlar olmak üzere, diğer ülkelerde Uzanlar'dan alacağı olan şirketlerin de harekete geçmesine neden oldu.
Adalet Bakanlığı, Uzan'ın Türkiye'ye getirilmesine yönelik çalışmalara başlarken TMSF de Uzan ailesinin yurt dışındaki varlıklarına el konulması için girişimlerde bulunma kararı aldı.
Bu hazırlıklar sırasında, ABD'li Motorola'nın da Uzan'ın peşine düştüğü ve Uzanlar'ın olası mal varlıkları için çalışmalara başladığı öğrenildi. Bu kapsamda, Motorola'nın, Fransa'da da Uzanlar'ın tüm malvarlıklarının dondurulması için dava açacağı, Fransız hükümetine de Uzan'dan olan alacakları için bir rapor sunacağı bildirildi. Motorola'nın girişimlerinin Fransa üzerinde baskı oluşturması bekleniyor.

ERDOĞAN, FRANSA’YA TEPKİ GÖSTERDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cem Uzan'a oturma izni veren Fransa'ya sert tepki gösterdi. Erdoğan “Başarılı Türk Müteahhitlerine Ödül Töreni”nde yaptığı konuşmada, hakkında yurtdışına çıkma yasağı olan Cem Uzan'a sığınma hakkı veren Fransa'yı eleştirdi.
Erdoğan “Ülkesinde dışarı çıkma yasağı olduğu halde, birçok yolsuzluklara bulaştığı için yargılama süreci devam ederken, eğer bir Avrupa ülkesi böyle bir şeye yol açıyorsa bunu ne biz affederiz, ne tarih affeder” diye konuştu.