THK fitre ve zekatta rekor kırdı

Dünya'da ve Türkiye'de uzun süredir etkisini hissettiren ekonomik krize rağmen Türk Hava Kurumu (THK) Milas Şubesi büyük bir başarıya imza attı.

THK fitre ve zekatta rekor kırdı
THK Milas Şube Başkanı Ahmet Faik Demirkol, düzenlediği toplantıda bu yıl toplanan fitre ve zekât miktarını açıkladı. THK Milas Şube Başkanı Ahmet Faik Demirkol bir basın toplantısı düzenleyerek bu yol toplanan fitre ve zekât miktarı hakkında bilgi verdi.
Demirkol, “Fitre ve zekât yekûnunu açıklamak için toplandık. Bu sevindirici haberi sizler aracılığıyla Milas halkına duyurmayı bir görev biliyorum. Atatürk’ün kurmuş olduğu bu kurumda görevimi en iyi şekilde yerine getirmekten şeref duyuyorum. Sayın Kaymakamımız M. Bahattin Atçı’ ya, 140 köy ve mahalle muhtarlarına, Milas halkına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Geçen yıl toplanan fitre ve zekat miktarı 104 Bin TL, bu sene krize rağmen toplanan miktar 114 bin TL. Ekonomik krize rağmen toplanan bu miktar Milas ve Milas halkının şerefidir” dedi.
Toplanan paraların nereye aktarılacağı konusunda bilgi veren Demirkol, şunları söyledi: “Yüzde 50’si Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na, yüzde 4’ü Kızılay’a, yüzde 3’ü Çocuk Esirgeme Kurumu’na, yüzde 3’ü de Diyanet Vakfı’na aktarılıyor. Masraflar çıkıldıktan sonra yüzde 40’ı THK’ya kalıyor”
33 yıldan bu yana Milas THK Şubesi’ne hizmet vermekten mutluluk duyduğunu kaydeden Demirkol bu toplanan yekûnun hayırlı yerlere kullanıldığına şahit olduğunu söyledi. Demirkol, THK’ ya aktarılan paranın havacılık ve hava kuvvetlerine, havacılık kurslarına ve özellikle orman yangınlarına müdahale etmede kullanılan uçakların alınmasında kullanıldığını belirtti ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Bilindiği gibi; 2006 yılında 98 bin 728 TL, 2007 yılında 100 bin 72 TL, 2008 yılında 104 bin TL fitre ve zekat toplanmıştı.