İhtiyaç sahipleri için kermes

Mardin'in Midyat ilçesinde görev yapan öğretmenler, ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına gıda, elişi ve giyim ürünlerinin yer aldığı kermes açtı.

Cumhuriyet Bulvarı'ndaki kermesin açılışına, Belediye başkan yardımcıları M. Tevfik Baysal ve Metin Kutlu'nun yanı sıra, öğretmenler, öğrenci velileri ve işadamları katıldı.
Açılışta kısa bir konuşma yapan Baysal, sosyal hayatın ve derneklerin yegâne amacının sosyal, kültürel ve ekonomik alanda faaliyet sürdürmek olduğunu belirtti. Baysal, fakir ve yardıma muhtaç ailelerin çocukları için düzenlenen bu etkinliğin, duyarlı öğretmenlerin gerek maddi gerekse manevi açıdan öğrencilerinin yanında olduğunu gösterdiğini kaydetti. Baysal, hayırlı ve bereketli olması dileklerinde bulunarak açılış kurdelesini kesti.

El emeği, göz nuru örgülerin yanı sıra, bir birinden leziz yöresel yemeklerin yer aldığı kermes 5 gün açık kalacak.

Eğitimin önemine inanan duyarlı insanların sayesinde ilginin yoğun olduğuna işaret eden dernek başkanı Hasan Çelik, eğitimin herkes için şart olduğunu ve okumakta sıkıntı çeken fakir aile çocuklarının sorunlarını en az seviyeye indirilmesi gerektiğini belirtti.