Sel kanalına moloz döktüler

Konya'da sel baskınlarının önlenmesinde yağmur suyu drenaj kanalı olarak kullanılan Keçili Kanalı'nın kimliği belirsiz kişilerce moloz yığınlarıyla doldurulduğu ortaya çıktı.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, kanalın daralan 3 bin 100 metrelik bölümünü temizledi. Tahliye kanalına moloz dökülmesinin şiddetli bir yağmurda sel felaketlerine davetiye çıkaracağını vurgulayan yetkililer, vatandaşlardan benzeri olayları ihbar etmelerini istedi.

KOSKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, kanalın özellikle İsmail Kaya Caddesi ile İstanbul Yolu arasında kalan 3 bin 100 metrelik mesafesinin temizliğine 16 Eylül'de başlandığını belirtti. Bir ay süren çalışmada bazı yerlerde iş makinesi, bazı yerlerde de insan gücü kullanıldığını kaydeden yetkililer, "Şehrin batı ve kuzey bölgelerinden gelen yağmur sularının şehrimize zarar vermesini önlemede önem arz eden Keçili Kanalı'na, hem yağmur sularının şehrimize zarar vermesini önlemek, hem de görüntü kirliliği oluşmaması için çöp ve moloz dökümü yapılmaması gerekmektedir." dedi.

Keçili Kanalı'na dökülen molozların sel felaketini tetikleyebileceğini vurgulayan KOSKİ görevlileri, bu tür bir olayla karşılaşan Konyalıların KOSKİ Genel Müdürlüğü'ne bildirmelerini istedi.