Erdoğan, Baykal'a rest çekti

Erdoğan ve Baykal'ın randevusu yılan hikâyesine döndü. Baykal'ın “görüşmemiz kamera kaydına alınsın” teklifine Erdoğan'dan “mümkün değil” yanıtı geldi.

Erdoğan, Baykal'a rest çekti
Erdoğan ile Baykal arasındaki randevu iptale mi gidiyor?.

Başbakan Erdoğan "Baykal'la kameralı görüşmem mümkün değil" dedi.

Erdoğan ve Baykal'ın görüşmesi tehlikeye girdi. Mektupla başlayan ilişkiler kopmak üzere.. Baykal'ın kamera isteğine Erdoğan olmaz yanıtını verdi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bağdat dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın "ikili görüşmenin bir TV kanalı tarafından kameraya alınması" önerisini kabul etmeyeceklerini belirtti. Erdoğan şöyle konuştu:
"Sayın Baykal ile görüşmede birinin elinde kamera ile gelmesini beklemiyorum. Böyle bir duruma müsade etmemiz mümkün değil. Medya üzerinden konuşmak istemiyorum. Özel kalemim bugün CHPyi arar, şartları konuşur. Sadece kamera değil, başka şeyler de var. Şimdi detaya girmek istemiyorum. Şartlarda anlaşma olursa gelecek hafta görüşürüz. "
Erdoğan, siyasette gerilim ve sert üslup tartışmalarına da değindi ve şunları söyledi: "Seviyesiz bir üslubu benden duydunuz mu? Ama bizi alıştırdılar. Biz dinliyoruz. Benden seviyesiz üslupla birşey duyduysanız söyleyin, geri alırım ve özür dilerim. Açtığım davalar hep kişiliğe yönelik hakaretlerle ilgili."

ABD YOLCUSU

Başbakan Erdoğan, Amerika Birleşik Devleri Başkanı Obama'dan 29 Ekim'de bir çalışma ziyareti daveti aldığını açıkladı.
Edinilen bilgilere göre, eğer başka bir tarih üzerinde anlaşma olmazsa Erdoğan, 26-27 Ekim'deki İran ziyaretinin ardından Washington'a gidecek.
Erdoğan terörle mücadelede, Irak ile ortak adımların önemini vurgularken, ABD'nin 3 PKK yöneticisi ile ilgili son kararını da önemsediğini vurguladı. Erdoğan ayrıca, Avrupa Birliği ilerleme raporunu da olumlu bulduğunu kaydetti.