Konak Belediyesi'ne eleştiri

Konak Belediyesi'nin stratejik planı eleştirildi.

Konak Belediyesi'ne eleştiri
AK Parti Konak İlçe Başkanı Fevzi Bayram, İzmir'in Konak İlçesinin önümüzdeki 5 yılda yerel yönetim hizmetleri açısından yol haritasını belirleyecek olan Stratejik Planı'nın gerçeklikten uzak olduğunu belirterek “Stratejik Planın ilçemiz için net bir yol haritası çizmesi gerekir, ancak Konak Belediyesi tarafından hazırlanan plan son derece belirsiz bir şekilde hazırlanmıştır. Ortaya çıkan sonuç Stratejik plan değil de Stratejik Temennidir” dedi.

AK Parti Konak İlçe Başkanlığı, Konak Belediyesi tarafından hazırlanan ve ilçenin hizmet haritasını belirleyecek olan stratejik plan konusunda Belediye Meclis üyeleriyle toplantı düzenleyerek stratejik planı masaya yatırdı. Planın bütün maddelerinin tek tek tartışıldığı toplantının ardından açıklama yapan İlçe Başkanı Fevzi Bayram, çok önemli konuların stratejik planda atlandığını ve yer alan başlıkların bir çoğunun da net olmadığını kaydetti. Stratejik Planda Kadınlara, yaşlılara, gençlere ve engellilere yönelik elle tutulur proje olmadığını sözlerine ekleyen Fevzi Bayram, “Stratejik Plana bütün olarak baktığımızda ilçemizdeki bayanlara, gençlere, yaşlılara ve en önemlisi de engellilere ilişkin elle tutulur bir çalışma planı bulunmamaktadır. Sosyal belediyecilik anlayışı gereği en önemli hizmet ilçe insanına yönelik sosyal aktivite planlamasıdır” diye konuştu. Konak'ın önemli konularına stratejik planda yeterli yer verilmediğini dile getiren Başkan Bayram şunları söyledi, “Dünya standartlarında 2 yıl öncesine kadar kişi başına düşen metrekare yeşil alan dağılımı 10 metrekareydi. Bu son iki yıldan bu yana dünya standartlarında kişi başına 15 metre kare yeşil alandır. Bu oran İzmir genelinde kişi başına 2,7 metrekaredir. Konak ilçesinde ise kişi başına 1,2 metrekare yeşil alan düşmektedir. Yani dünya standartlarını çok altındadır. Daha da vahim olanı Konak Belediyesi 2010 yılında yeşil alanlar için sadece 400 bin TL bütçe planlamıştır. Bu Konak geneli düşünüldüğünde çok düşük bir rakamdır. Ayrıca Konak'ın simgesi haline gelen Kemeraltı yol çalışmaları için de 2010 yılı boyunca sadece 250 bin TL harcanması planlanmıştır”
Fevzi Bayram, Konak Belediyesi tarafından esnafa maddi ve manevi anlamda daha fazla destek çıkılması gerektiğini belirterek belediye ödenen gerek pazaryeri kiralarında, gerek harçlarda indirimler yapılması gerektiğinin altını çizerek “Esnafı ilgilendiren harçlarda ve vergilerde titizlikle çalışılmalıdır. Esnafın ödemesi gerek fiyat tarifelerinde indirim yaparak esnafa destek verilmelidir” dedi.