En çok göç veren ikinci il Kütahya

Gediz Ticaret ve Sanayi Odası'nı (GTSO) ziyaret eden MHP Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık, işsizlik sorunu içersinde boğuşan Kütahya'nın Türkiye'de göç veren ikinci il olduğunu söyledi.

MHP Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık, işsizlik sorunu içersinde boğuşan Kütahya’nın Türkiye’de göç veren ikinci il olduğunu söyledi.
MHP Kütahya İl Başkanı Kamil Konya, Gediz İlçe Başkanı Yücel Apaydın ve beraberindeki heyetle Gediz Belediye Başkanlığı, Devlet Hastanesi Başhekimliği, Ziraat Odası, Ticaret ve Sanayi Odası’nda ilçenin sorunlarıyla ilgili incelemeler yapan MHP Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık’ı GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dönmez ve üyeler karşıladı.
İlçe sorunları hakkında bir konuşma yapan GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dönmez, öncelikle seçim zamanı olmamasına rağmen kendilerini ziyaret eden Kütahya Milletvekili Alim Işık’a teşekkür ederek, Gediz Organize Sanayi Bölgesine yabancı yatırımcı beklentilerinin devam ettiğini belirtti. Başkan Mustafa Dönmez, tüccar ve sanayici olarak Türk Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanununun bir an önce çıkması beklentisi içersinde olduklarını ve bu durumla ilgili yaşanan sıkıntıları aktardı.
Milletvekili Alim Işık ise, GTSO yöneticilerine ilçenin ekonomik ve sosyal sorunlarını yakından dinlemeye geldiklerini söyledi. Konuşmasında, ülke genelindeki tüm sorunların ortaya konarak çözüm yolu arayışı içersinde olduklarını, seçim bölgesi olan Kütahya’da ise yol ve ekonomik sorunların üzerinde ağırlıklı olarak durduklarını belirten Milletvekili Alim Işık, sivil toplum, kamu kuruluşları ve basın ile ortaklaşa mücadele edilen Kütahya’nın sorunlarını, bundan böyle daha güncel bir konuma taşıyarak takip edeceklerini ifade etti. Kütahya’da yaşanan işsizlik ve göç sorununa değinen Milletvekili Alim Işık, “Kütahya’nın göç veren ikinci il olduğunun altının çizilmesi gerekir. Diğer taraftan tarımsal destekler Kütahya için büyük önem arz ediyor. Kütahya’da tarım ekonomisi, il ekonomisi oranının hala yüzde kırkını oluşturuyor. Bunun bilincinde olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ayrıca yenilenebilir enerji hususunda Kütahya’da yapılacak olan çalışmalara hız verilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.