Alman vekil Turhal'ı gezdi

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyesi ve Milletvekili Helene Hammelrath, Avrupa Tokatlılar Derneği'nin misafiri olarak geldiği Tokat'ta bir dizi temaslarda bulunduktan Turhal'a geçti.

Milletvekili Helene Hammelrath ve beraberindeki Avrupa Tokatlılar Derneği Genel Başkan Yardımcıları Orhan Bilen, Hilmi Yavuz, dernek yöneticileri ve milletvekili asistanları Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen'i makamında ziyaret ettiler. Gerçekleştirilen ziyarette konuşan Almanya SPD Milletvekili Helene Hammelrath, Belediye Başkanı Ali Gözen'e göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı teşekkür etti ve Turhal'da olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Gözen ise Türklerle Almanların dostluğunun çok eskilere dayandığını ifade ederek, kendilerini Turhal'da misafir etmekten mutlu olduklarını söyledi. Ziyaret sonrası Alman Milletvekili, Başkan Gözen'e Alman çikolatası ikramında bulundu.

Heyet, Turhal gezisinin ardından Belediye Başkanı Ali Gözen tarafından yaptırılan Kültürevi'ni ziyaret etti. Burada Alman Milletvekili Helene Hammelrath ve beraberindekilere günün anısına ceviz ağacından üretilen el yapımı sandık hediye edildi.