Düzce'de servis sürücülerine eğitim

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından okul servisi şoförlerine yönelik 'eğitim seminer düzenlendi.

Düzce'de servis sürücülerine eğitim
Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer yaklaşık 2 yıldır servis şoförleri ile ilgili velilerden hiçbir şikayet almadıklarını söyledi. Servis şoförlerini çocuklar ile birlikteyken daha dikkatli hareket etmeleri konusunda uyaran Sezer "Onların objektifleri süzgeçsiz. Ne duyarlarsa hemen kapıyorlar" dedi.
Bilim Sanat Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerine İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Şube Müdürü Saim Yılmaz, İl Jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri ile okul servis şoförleri katıldı. Seminer öncesi konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, servis şoförlerinin eğitimde önemli bir yere sahip olduğunu dile getirerek "Biz bir aileyiz diyoruz. Bu aile içerisinde servis şoförlerini yok saymıyoruz. Bizim için önemliler. Çocuklarımızı anne babalarından alıp okullarına, okullarından alıp anne babalarına ulaştırıyorlar. Bu sebeple eğitim ve öğretiminde önemli bir parçasını oluşturuyorlar. Çocuklarımız servis şoförlerinden de bir şeyler kapıyorlar" dedi.
Sezer, göreve başladığı günden bu yana yaklaşık 2 yıl geçtiğini ve bu süre zarfı içerisinde servis şoförleri ile ilgili bir sıkıntı yaşanmadığını kaydederek "Önemli bir emanet taşıyorsunuz, can taşıyorsunuz. Yani çocuklarımız bir yıl boyunca sabahlı akşamlı gidiş gelişlerinde her şeyleri ile size emanet ediliyor. Hepiniz birer baba yada abisisiniz. Bakanlığımız talimatıyla biz 4 yıldır bu uygulamayı gerçekleştiriyoruz. Düzce'de Milli Eğitim Müdürü olarak yakın tarihte 2, yılımı dolduracağım. Şu ana kadar okul servislerinin yaşadığı bir kazaya şahit olmadık. Biz zaman zaman olumsuz hava şartlarında okullarımızı tatil ediyoruz. Bir servis şoförü köyden bir öğrenci alacak ancak diyelim ki yollar çok kötü ve okullar tatil edilmedi. Ben taahhüt ediyorum eğer kötü bir şey olabileceğini tahmin ediyorsanız öğrenciyi götürmeyin. O gün ilgilileri haberdar edin. Biz o çocuklarımızı izinli sayarız" diye konuştu.
Şoförleri çocukların yanında daha dikkatli hareket etmeleri konusunda uyaran Sezer şöyle devam etti: "Bizim özellikle küçük çocuklarımızın objektifleri süzgeçsizdir. Ne duyarlarsa hemen kaparlar. Şerli şersiz, etik gayreti ayırt etmezler. Bunun için servis şoförlerinden rica ediyorum çocuklarımızın yanında konuşurken doğru kelimeler kullanın. Onlara çocuk diliyle hitap edin. Bir öğretici edasıyla, onlara kötü örnek olmayacak şekilde hareket edin. Bu güne kadar servis şoförlerimizle ilgili kötü bir şikayet almadık."