Kılıçdaroğlu'nu şok eden soru..

CHP Başkanvekili Kemal Kılıçtaroğlu, Burdur'da düzenlenen “ Fakir Bayburt'u Anma Programın”a katıldı. Burada gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, bir vatandaşın 'neden iktidar olamıyorsunuz' sorusuyla zor anlar yaşadı.

Kılıçdaroğlu'nu şok eden soru..
Anma programı çerçevesinde Burdur’a gelen Kemal Kılıçdaroğlu Çerkin Köyün’e uğradığı sırada köylülerle sohbet ederken bir vatandaşın CHP'nin Türkiye'nin en köklü siyasi partisi olmasına rağmen neden iktidar olamadığını sorması üzerine, sokaktaki vatandaşın bu soruyu öncelikle kendisine sorması gerektiğini söyledi. CHP'nin daha iyi çalışmak zorunda olduğuna da işaret eden Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

''Halka ülkenin neden bu hale geldiğini, onların anlayacağı dille anlatacağız. Halkın inançlarına etnik kimliklerine saygı göstereceğiz. Halkla daha çok iç içe olmalıyız. Bizler toplumun aydın kesimleriyiz. Yurttaşlarımızın sorunlarını sorgulamalıyız. Bölünmeyeceğiz, ayrışmayacağız. Birileri parti kurabilir. Şunu ya da bunu yapabilir. Doğru değil. Türkiye'nin, aydınların bölünme lüksü yoktur. Her bölünme AKP'ye ve yandaşlarına verilmiş bir primdir. Türkiye bilinçli olarak bölünüyor. Türbanlıydı, çarşaflıydı, mantoluydu, bilmem neydi. Hepimiz insanız. İnsan olarak hepimizin sorumlulukları var. Önce yurtseverlik paydasında buluşacağız. Birilerinin taşeronu olan siyasilere izin vermeyeceğiz”