Ankara ödüle doymuyor

Daha önce Avrupa Şeref Bayrağı ve Avrupa Şeref Plaketi alan Ankara Büyükşehir Belediyesi, ödüllerine bir yenisini daha ekliyor.

Ankara ödüle doymuyor
Avrupa Ödülü'yle Türkiye'de 3 büyük ödüle sahip olan tek belediye ünvanına sahip olacak olan Ankara Büyükşehir Belediyesine ödülünü Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Luis Marie de Puig tarafından verileceği bildirildi.

Viyana ve Lahey'in ardından ödülü alan üçüncü belediye olmasına ilişkin bir açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, ''Viyana ve Lahey ödülü 25 yıllık normal süreçte alırken, Büyükşehir Belediyesi 3 ödülü birden 7 yıl gibi bir sürede alan tek belediye olmuştur. Avrupa'da gelişi güzel hatır için verilen bir ödül değil. Bir belediye için Avrupa'nın en önemli konusu. Bunu kazanmışız, bir belediye başkanı için daha başka nasıl mutluluk olur, bilmiyorum'' dedi.

AVRUPA ÖDÜLÜ

Komitede yapılan oylamaya, Almanya, Fransa, Macaristan, İtalya, Polonya ve Türkiye'nin önerdiği kentler katıldı. İlk oylamada Fransa ve Almanya'nın önerdiği kentler 6'şar, Türkiye'nin önerdiği Ankara ise 7 oy aldı. Son oylamada komite üyelerinin tamamının desteğiyle, bu yılki ödülün Ankara'ya verilmesi kararlaştırıldı.

Büyük Avrupa ödülü kupası ile birlikte verilen şiltin üzerinde ödülü kazanan her belediyenin adı yer alıyor. Ödülün diğer parçaları ise bir bronz madalya, ödül beratı ve ödülü kazanan belediyedeki bir veya birden fazla gencin Avrupa'da yapacağı gezide harcanmak üzere verilen bir burstan oluşuyor.