Karabük'te Saganak Hayati Felç Etti Açiklamasi Metrekareye 45 Kilogram Yagis Düstü

Karabük’te etkili olan saganak sonrasi metrekareye 45 kilogram yagis düserken yollar göle döndü, araçlar suya gömüldü, çok sayida ev ve is yerini su basti.

Karabük'te Saganak Hayati Felç Etti Açiklamasi Metrekareye 45 Kilogram Yagis Düstü
Meteoroloji Genel Müdürlügünün uyarilarinin ardindan Karabük’te 2 gündür etkili olan saganak yagmur hayati felç etti. Kentin birçok noktasinda ev ve is yerlerini su basti. Metrekareye 45 kilogram yagisin düstügü kentteki 100. Yil Mahallesi’nde de ektili olan saganak sonrasi is yerlerini su basti. Park halindeki çok sayida araç suya gömüldü.

Vatandaslar botlarla kurtarildi

Göle dönen alanlardaki is yerlerinde mahsur kalan vatandaslar AFAD ve belediye ekiplerince bot yardimiyla kurtarildi. Tikanan rögarlarin açilmasiyla sular çekilirken, ariza yapan araçlar çekiciler tarafindan kaldirildigi alanda temizlik çalismalari baslatildi.

Vali Mustafa Yavuz beraberinde milletvekilleri Cem Sahin, Ali Keskinkiliç ve Belediye Baskani Özkan Çetinkaya ile birlikte alanda incelemelerde bulundu. Gazetecilere açiklama yapan Vali Yavuz, “Bugün aksam saatlerinde yaklasik olarak 18.30- 19.00 civarlarinda hem Karabük merkezi hem de Safranbolu ilçemizde asiri yagislar sonrasi trafikte bazi aksamalar yasandi. Bununla birlikte yine bazi evlerimizin alt katlarini bazi dükkanlarimiz ve is yerlerimizin alt katlarinda su baskini ihbarlari geldi. Bazi noktalarda yagisla birlikte rüzgarin da siddetli esmesi nedeniyle yollarimiza ve bazi alanlarimizda agaç devrilmesi oldu” dedi.

Yagis uyarisinin vatandaslara yapildiginin altini çizen Vali Yavuz, "Bundan dolayidir ki gerek Karabük Belediyemiz gerek AFAD’imiz gerek karayollarimiz ve diger tüm kurumlarimizla birlikte yagis baslar baslamaz müdahalemiz yaptik. Su anda içinde bulundugumuz Karabük Kastamonu yolu güzergahinda yaklasik bir 30-45 dakikalik su nedeniyle kisa bir trafik kesintisi yasandi. Hem belediyemiz hem karayollarimiz hem AFAD’imiz yolu suanda trafige açtik” diye konustu.



"Yaklasik 45 ihbar yapildi"

112 Acil Çagri Merkezine yaklasik 45 ihbar birakildigini ifade eden Yavuz, "Arkadaslarimiz bu ihbarlari tek tek degerlendiriyorlar. Biz zaten yerine giderek müdahaleleri yapiyoruz. Suanda açikçasi yavas yavas normale dönmeye basladik. Bununla birlikte trafigimiz normale dönüyor. Diger taraftan bu evlerimizin alt katlarinda is yerlerimizin alt katlarindaki dükkanlarimiz ile ilgili arkadaslarimiz bir taraftan temizlik çalismasini yapiyorlar diger taraftan da oralardaki tespitlerini yapiyorlar” seklinde konustu.

Yavuz, yasanan su baskinlari nedeniyle zarar gören ev ve isletmelerdeki tespitin AFAD ve Defterdarlik ve Mal Müdürlügü tarafindan yapilacagini söyledi.



Yaklasik yarim saatlik bir zaman diliminde metrekareye 45 kilogram yagis düstügünü açiklayan Yavuz, “Yukari Kapullu tarafina 50’nin üzerinde yagis düstü. Tabii bu ani yagis ister istemez bu tür aksakliklara sebebiyet veriyor ama hazirlikli oldugumuz için belediyemiz, AFAD’imiz, karayollarimiz ve tüm kurumlarimizla birlikte müdahale ederek normale dönüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yavuz, vatandaslarin yapilan yagis uyarilarina karsi tedbirli olmalarini istediklerini aktardi.
Kaynak: İHA