Her Yaninda Yazicioglu'nun Hatiralari Var, Restore Edilerek Yeniden Egitime Kazandirilmasi Isteniyor

SIVAS – Muhsin Yazicioglu’nun egitim gördügü ilkokul, bakimsizliktan harabeye döndü. Köy halki bu okulun restore edilmesini istiyor.

Her Yaninda Yazicioglu'nun Hatiralari Var, Restore Edilerek Yeniden Egitime Kazandirilmasi Isteniyor
Sivas’in Sarkisla ilçesine bagli Elmali köyünde Muhsin Yazicioglu’nun egitim aldigi ‘Elmali ilkokulu’, yillardir süren bakimsizlik nedeniyle harabe bir hale geldi. Yazicioglu’nun ve köy halkindan birçok kisinin çocukluk yillarini geçirerek egitim aldigi okul, geçmiste büyük bir öneme sahipti. Ancak, uzun yillardir ihmal edilen okul binasi, çürümüs duvarlari, kirilmis camlari ve yikik dökük durumuyla atil duruma geldi. Bir zamanlar çocuklarin egitim aldigi bu okulun simdi terkedilmis ve harabe halde olmasi, hem köy halki hem de Yazicioglu’nun sevenleri tarafindan elestirilere yol açti. Yetkililerden, okul ve bahçenin yeniden restore edilerek bakiminin yapilmasi konusunda adim atmalarini bekleyen köy halki, “Köyde bulunan ani evi yogun ilgi görüyor. Bu okul ani evine 200 metre mesafede. Gelen giden burayi da görüyor ve harabe oldugunu, bir tadilat yapilmasi gerektigini söylüyorlar. Imkânlarimiz el vermedigi için yapamiyoruz. Yetkililerin burayi onarmasini rica ediyoruz” ifadelerini kullandilar.

“Yazicioglu ilkokul egitimini burada tamamlamisti”

Imkânlar el vermedigi için onaramadiklarini belirten Elmali köyü sakinlerinden Hasan Yenice, “Bu bina daha önceden ilkokuldu. Buranin en son ki ögrencisi de benim. Sonra okul kapandi. Burasi atil kaldi. Harabeye döndü. Orman isçileri kaldi burada. Onlar da pencereleri, kapilari kirdilar. Rahmetli Muhsin Yazicioglu da ilkokul egitimini burada tamamlamisti. Köyde bulunan ani evi yogun ilgi görüyor. Bu okul ani evine 200 metre mesafede. Gelen giden burayi da görüyor ve harabe oldugunu, bir tadilat yapilmasi gerektigini söylüyorlar. Imkânlarimiz el vermedigi için yapamiyoruz. Gerekli yerlere de basvuru yapiyoruz ama net bir dönüs alamiyoruz. Yetkililerin burayi onarmasini rica ediyoruz” dedi.



“Burasi atil hale geldi”

Almanya’dan köyüne tatile gelen Murat Demiral eski okul binasinin simdilerde harabeye dönmesinin üzücü oldugunu belirterek, “Ben de burada okudum. Köydeki hane sayisi fazlaydi. Çocuklar burada egitim görüyordu. Bu bahçede elma agaçlari vardi. Güzel bir ortamdi. Bu okulda iki tane ögretmenimiz vardi. Hane sayisi azaldikça tasimali egitime geçildi. Burasi da atil hale geldi. Birçok insan burada egitim gördü. Böyle görmek bizler için üzücü. Bu binanin tamir edilerek bahçesinde çevre düzenlenmesi yapilmasini isteriz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA