Baskan Büyükkiliç Ve Milletvekilleri Kapuzbasi Sakinleri Ile Bulustu

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç; esi Dr. Necmiye Büyükkiliç ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani Hulusi Akar ile birlikte dünyaca ünlü Kapuzbasi Selaleleri’ni ziyaret etti. Burada konusan Büyükkiliç; "El ele vererek buradaki sikintilari giderip, gerçekten Allah vergisi, dünya harikasi bu güzel bölgenin selalelerini gündeme tasimak, ulasilabilir olmasini saglamak adina bir seyler yapmaya çalistik. Bizde sikâyet etmek yok, sorunlari gidermek var” dedi.

Baskan Büyükkiliç Ve Milletvekilleri Kapuzbasi Sakinleri Ile Bulustu
Baskan Büyükkiliç; ilçe ziyaretleri çerçevesinde esi Dr. Necmiye Büyükkiliç ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani Hulusi Akar ile birlikte Kayseri’nin turizm, tarim ve hayvancilik ile halicilik gibi pek çok alanda marka degerlere sahip ilçesi Yahyali’nin Aladaglar Milli Parki içerisindeki Kapuzbasi Selaleleri’ni ziyaret etti. Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’a ayrica AK Parti Kayseri Il Baskani Fatih Üzüm, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayse Böhürler, Sayin Bayar Özsoy, Yahyali Kaymakami Mehmet Kaya, AK Parti Kayseri Il Kadin Kollari Baskani Meral Kosar, Yahyali Belediye Baskani Esat Öztürk, Il Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Yildiz, Ahmet Sarikaya ve Ahmet Kahveci, eslik etti. Selaleler diyari Yahyali’da ilk olarak Göksu Selalesi’ni ziyaret eden Büyükkiliç, esi ve Akar ile beraberindekiler yenilenen sallanan köprü ve doga harikasi selale çevresinde incelemelerde bulundular. Baskan Büyükkiliç, esi Dr. Necmiye Büyükkiliç, TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani Akar ve beraberindeki heyet daha sonra dünyaca ünlü Kapuzbasi Takim Selaleleri’nden Güney Selale ve Elif Selalesi’ne geçti. Bes tanesi büyük, iki tanesi küçük olmak üzere yükseklikleri 30 ile 70 metre arasinda degisen 7 selaleden Güney Selalesi ziyaretinin ardindan, Büyükkiliç, Akar, Üzüm ve milletvekilleri, Elif Selalesi’nde Kapuzbasi Mahallesi sakinleri ile bulustu. Programda mahalle sakinlerine hitap eden ve bölgeye ulasimda yasanan sorunla ilgili bir anisini anlatarak geçmisten bugüne yasanan degisime dikkat çeken Baskan Büyükkiliç, “1990’li yillarin basi, esimle beraber, doktor arkadaslarla beraber buraya gelmistik. O zaman geldigimiz de yol diye bir sey yoktu, stabilize yollardan geçerek burayi ziyaret etmistik. Bu bölgeye geldigimizde içimiz sizliyordu. Burasinin hizmete ihtiyaci oldugunu biliyoruz. Esat Baskanimizin gayretiyle, teskilatlarimizin bize hatirlatmasiyla, Sayin Valimizi de göz ardi edemeyiz, kendisine tesekkür ediyoruz, el ele vererek buradaki sikintilari giderip, gerçekten Allah vergisi, dünya harikasi bu güzel bölgenin selalelerini gündeme tasimak, ulasilabilir olmasini saglamak adina bir seyler yapmaya çalistik. Sizin kadirsinasliginiz, bizlere yapmis oldugunuz dua elbette bizim için çok önemli ve anlamli” seklinde konustu.

Büyükkiliç, yapilan hizmetlerin hayirli olmasi temennisinde bulunarak; "Bugün de burada bizleri onurlandiran degerli Bakanimiza, kiymetli heyetimize ayrica tesekkür ediyoruz. Yapilan çalismalar hayirli, ugurlu olsun diyoruz. Tüm birimlerimize tesekkür ederek insallah daha güzel hizmetlerle sizi bulusturmak bizim asli görevimiz diyoruz. Bizde sikâyet etmek yok, sorunlari gidermek var, dua almak var. Mevla’m bizi sizlere layik kilsin. Birligimizi, beraberligimizi bozmasin diyoruz. Ay yildizli Türk bayragina, vatanina, milletine, devletine bagli gönül insanlarinin yogun oldugu bu bölgeye minnettariz. El ele, gönül gönle insallah daha güzel günlere” ifadelerini kullandi. TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani Hulusi Akar ise cennet vatanin bir baska cennet kösesinde olmanin heyecanin yasadiklarini dile getirerek, sunlari söyledi;

"Geldigimiz andan itibaren cennet vatanimizin bir baska cennet kösesinde sizlerle beraber olmanin huzurunu, güvenini, zevkini, heyecanini yasiyoruz. Burada bazi ihtiyaçlar var. Bunlari yapa yapa ilerleyecegiz. Kapuzbasi Selalesi’nde bunlari yaparken, Yahyali’da yaparken, Kayseri’de yaparken bütün Türkiye’de de Sayin Cumhurbaskani’mizin liderliginde büyük ve güçlü Türkiye için gece, gündüz demeden çalisiyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde 85 milyon tek yumruk, tek yürek olarak çalismaya devam edecegiz ve çok daha rahat, çok daha güzel günlerde, Allah’in izniyle, sizlerin sevgisi, güveni ve duasini aldigimiz ilhamla, gayretle yasayacagiz. Bugünlere gelmemizde emegi geçen belediye baskanlarimiz, kaymakamlarimiz, valilerimiz ve görev yapan herkese en içten duygularla sükranlarimi sunuyorum. Sag olsun, var olsunlar. Bu memleket bizim, onun için biz de durmadan, beklemeden, gece, gündüz demeden çalismaya devam edecegiz ve Allah’in izniyle de basaracagiz.”

TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani Hulusi Akar ve heyetini dünyaca ünlü Kapuzbasi’nda görmekten mutluluk duydugunu ifade eden Yahyali Belediye Baskani Esat Öztürk de; "Niagara Selalesi’nden sonra Dünya’nin ikincisi, 70 metreden akan bir selale. Basta Büyüksehir Belediye Baskanimiz, Memduh Baskanimiza, 41 mahallemiz adina yürekten tesekkür etmek istiyorum. Allah kendilerinden razi olsun. Dikme yolundan Kapuzbasi’na kadar olan yolu, kizacagini biliyorum ama Dr. Memduh Büyükkiliç Bulvari olarak, gönlümden koydum adini. Sag olsun emek verdiler, Büyüksehir Belediye Baskanimiz görmüs oldugumuz konforu sagladilar. Biz de ona tesekkür etmek istiyoruz” ifadelerinde bulundu. Öztürk, TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar’a da tesekkür ederek; "Sag olsun, bu ülkeye terörle mücadele de çok büyük emekleri geçmis, bizim bir degerimiz, gururumuz hem de Kayseri milletvekili olmasindan son derece mutlu oldugumuz Hulusi Pasa’miz da burada, kendilerine sizler adina tesekkür etmek istiyorum” dedi.

Öte yandan Yahyali ilçesi Büyükçakir Mahallesi’ni de ziyaret eden Büyükkiliç, Akar ve beraberindeki heyet, burada mahalleli ile bir araya gelerek çocuklar ve gençlere forma dagitti.

Yahyali Belediye Baskani Esat Öztürk, ilçe teskilati ile is birligi halinde, ‘biz bir takimiz’ slogani ile mahallelerde forma dagittiklarini belirterek, “Biz bir takimiz derken bakanlarimizla, milletvekillerimizle, belediye baskanlarimizla, teskilatlarimizla, mahalle baskanlarimizla, muhtarlarimizla biz bir takimiz. Ilçe baskanimiza ve yönetimine gönülden tesekkür ediyorum” diye konustu.

Vatandaslar da ilgi, alakalari ve hizmetlerinden dolayi Baskan Büyükkiliç’a tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA