23. Uluslararasi Yagcibedir Hali, Kültür Ve Sanat Günleri Basliyor

23. Uluslararasi Sindirgi Yagcibedir Hali, Kültür ve Sanat Günleri bu yil dolu dolu geçecek. 31 Agustos ve 3 Eylül tarihleri arasinda 23.’sü gerçeklesecek Yagcibedir Hali Kültür ve Sanat Günleri, birçok farkli etkinligi içinde barindiracak. Farkli ülkelerden ve Türkiye’nin birçok noktasindan gelen halk oyunlari ekipleri dört gün boyunca sanat günlerine renk katacak.

23. Uluslararasi Yagcibedir Hali, Kültür Ve Sanat Günleri Basliyor
31 Agustos Cumartesi günü Hali ve Türk El Sanatlari Sergilerinin açisiyla baslayacak sanat günlerinin ilk gününde ödüllü yarismalar, halk oyunlari gösterileri yer alacak. Ilk günün aksaminda ise Cumhuriyet Meydani’nda yerel sanatçilar ve Ezgi Abaci sahne alacak.

Ikinci günde av sporu meraklilari atis poligonunda gerçeklestirilecek “ Tek Kursun Atis Yarismasi’nda” hünerlerini sergilerken, ciritseverler ise Kocakonak Panayiri alaninda bulusacak. Ilçenin her kösesinde birbirinden farkli etkinliklerin yer alacagi sanat günlerinin aksaminda ise Gala Gecesi’nde halk oyunlari gösterileri, darbuka ritim sov ve sarki yarismasiyla Cumhuriyet Meydani renklenecek.

Sanat günlerinin üçüncü gününde ise üç ilçenin katilimi ile Kuva- yi Milliye Kahramanlarini Anma Töreni gerçeklestirilecek. 12.00’de Ibrahim Ethem Akinci’nin kabri basinda baslayacak tören Egridere kirsal mahallesinde bulunan Makbule Efe Sehitligi’nde devam edecek. Yöresel degerlerin ön planda tutuldugu sanat günlerinin aksaminda gerçeklestirilecek Türk Halk Müzigi Konseri’nde yerel sanatçi Osman Çiçek sahne alacak.

3 Eylül Sindirgi’nin düsman isgalinden kurutulusunun 102. Yil dönümü etkinlikleri ile binlerce vatandas Kuva-yi Milliye Kortejinde bulusacak. Kortej sonrasinda Cumhuriyet Meydaninda gerçeklestirilecek kutlama programi, gün boyu devam edecek gösterilerin ardindan Kurtulus Günü özel konseri ile son bulacak.

Kurtulus Günü Özel Günü’nde Volkan Konak Rüzgâri Sindirgi’da Esecek.

Tek kursun atislari, aile boyu bisiklet turu, okçuluk yarismasi, ödüllü çocuk yarismalari atli cirit gösterileri gibi aktivitelerle süslenecek 23. Uluslararasi Yagcibedir Hali Kültür ve Sanat Günleri, Kurtulus Günü Özel Konseriyle son bulacak. Kurtulus Günü Özel Günü’nde Volkan Konak rüzgâri Sindirgi’da esecek. Volkan Konak’tan önce yerel sanatçi Ayhan Erden sahne alacak.
Kaynak: İHA