2024 Kusak Ve Yol Gazeteciler Forumu Basladi

2024 Kusak ve Yol Gazeteciler Forumu Çin’in Chongqing sehrinde basladi. 1 Eylül tarihine kadar devam edecek etkinlige, 50 ülke ve bölgeden yaklasik 100 gazeteci örgütü ve medya liderinin yani sira 80’den fazla Çinli medya profesyoneli katiliyor.



2024 Kusak ve Yol Gazeteciler Forumu ve medya saha gezileri Chongqing’de dün basladi.

1 Eylül tarihine kadar devam edecek olan etkinlik, 50 ülke ve bölgeden yaklasik 100 gazeteci örgütü ve medya liderinin yani sira 80’den fazla Çinli medya profesyonelini bir araya getirecek. Yapilan açiklamaya göre; ’Firsatlarin Yolunu Genisletin, Parlak Bir Gelecegi Paylasin’ temasi altinda düzenlenen etkinlik, Kusak ve Yol Gazeteciler Agi (BRJN) üyeleri arasindaki isbirligini derinlestirmeyi, karsilikli anlayisi gelistirmeyi ve insanlar arasi baglari güçlendirmeyi amaçliyor.

Medya delegeleri, 27-30 Agustos tarihleri arasinda Chongqing Uluslararasi Lojistik Merkezi, Inland China Fuar Merkezi, Chongqing Merkez Demiryolu Konteyner Terminali ve Liangjiang Yeni Bölgesi’ndeki Seres Süper Fabrikasi gibi önemli yerlerin bulundugu Chongqing’i kesfedecek.

Delegeler, konut binalarinin arasindan geçen ikonik demiryolu da dahil olmak üzere Chongqing’in kentsel manzaralarini kesfedecek ve teknolojik yenilik, akilli üretim ve kentsel gelisim alanlarindaki ilerlemelere tanik olacaklar. Seyahat programi ayrica Dazu Kaya Oymalari ve Chongqing Hayvanat Bahçesi’ndeki Panda Pavyonu gibi sehrin zengin tarihini ve dogal güzelligini sergileyen kültürel ve dogal miras alanlarini da içeriyor.
Kaynak: İHA