Gaziantep'in Tarihi Çarsilarinda Hafta Sonu Yogunlugu

Gaziantep’in simgesi konumundaki tarihi çarsilar hafta sonu yerli ve yabanci turist yogunlugu yasaniyor.

Gaziantep'in Tarihi Çarsilarinda Hafta Sonu Yogunlugu
Güneydogu Anadolu Bölgesi’nin önemli kültür ve turizm kentlerinden Gaziantep’in yerli ve yabanci turistler tarafindan ilgi görmesi yüzleri güldürüyor. Köklü tarihi, dogal güzellikleri, gastronomideki ünü ve kültür turizmindeki potansiyeli sayesinde her zaman ziyaretçilerin en gözde merkezlerinden olan Gaziantep, özellikle hafta sonlari yerli ve yabanci turistlerin akinina ugruyor. Son yillarda inanç ve kültür merkezi haline gelen, tarihi dokusu ve yapilariyla turistlerin ugrak mekani olan Gaziantep’te, turizmde son yillarin en hareketli günleri yasaniyor.

Geçtigimiz yil Kahramanmaras merkezli depremlerden sonra turizmde gerileme yasanan Gaziantep’te bu yil yasanan turist hareketliligi yüzleri güldürdü. Dünyanin birçok ülkesinden gelen yabanci turistler ile yerli turistlerin yogunlugu dikkat çekti. Kültür turizminin önemli merkezlerinden olan ve gastronomi alani basta olmak üzere tarihi kalesiyle, hanlariyla, saraylariyla, müzeleriyle yerli ve yabanci turistlerin begenisini kazanan Gaziantep, bu hafta sonu ziyaretçi akinina ugradi.

Sabah saatlerinden itibaren Türkiye’nin ve dünyanin dört bir yanindan gelen binlerce turist tarihi kale çevresindeki mekânlari ziyaret etti. Bol bol hatira fotografi çektiren turistler rehberlerinden de bölge hakkinda bilgiler aldi.

Kentte bulunan çok sayida müzeyi ziyaret eden turistler, bölgedeki tarihi mekanlara ise hayran kaldi. Kente gelenler, alaninda dünyanin sayili müzelerinden olan Nizip ilçesindeki Zeugma Antik Kenti’nden çikarilan taban mozaiklerinin sergilendigi Zeugma Mozaik Müzesi, tarihi hanlari ve Bakircilar Çarsisi ile kentin essiz mutfagina ait tatlarin satildigi Almaci Pazari’ndan alisveris yapabiliyor.

Turistlerin kente ilgi göstermesi, kale çevresinde satilan turistik esyalari satin almasi esnafin yüzünü güldürüyor. En çok geleneksel kültüre hitap eden yemeniler, bakir esyalar, kente özgü Antep fistigi, baklava, katmer, kuruyemis ve kurutmalik ürünler büyük ilgi görüyor.

Gaziantep’i gezmeye gelen ziyaretçiler, Gaziantep’e gelmekten dolayi çok mutlu olduklarini ve Gaziantep’in tarihi çarsilari ve hanlari basta olmak üzere müzelerinin mutlaka ziyaret edilmesi gerektigini dile getirdiler.

Turist yogunlugundan duydugu memnuniyeti dile getiren esnaf, yerli ve yabanci turist yogunlugunun islerine yansidigini ifade ettiler.
Kaynak: İHA