Kiracidan, Ev Sahibinin Senetli Kumpasina Pankartli Tepki

Gaziantep’te yasayan 2 kiraci, 8 bin TL olan kiralarinin ev sahibi tarafindan 20 bin TL’ye yükseltilmesini kabul etmedikleri için ev sahibinin 4 bin TL’lik senedi 400 bin TL yaparak kendilerini mahkemeye verdigini iddia etti. Evlerinin balkonuna pankart asarak duruma tepki gösteren kiracilar, yardim istedi.

Kiracidan, Ev Sahibinin Senetli Kumpasina Pankartli Tepki
Iddiaya göre, kentte yan yana bulunan 2 binada ayni sahsa ait dairelerde kirada oturan Yunus Mehmet Çelik ve ögretmen Alper Öztürk, yüzde 65’in üzerindeki kira zammini kabul etmeyince ev sahibinin düzenledigi sahte senet ile karsi karsiya kaldi. Kentte ögretmenlik yapan Alper Öztürk, son dönemde 8 bin TL olan kirasinin geçtigimiz aylarda belirlenen yüzde 65 üzerinden belirlenerek 13 bin TL olmasini istedi. Ev sahibi ise karsi çikarak kirayi 20 bin TL’ye yükseltmek istedi. Ev sahibi, Öztürk’ten kirayi kabul etmemesi halinde evi bosaltmasini istedi.

Kiracidan, ev sahibinin senetli kumpasina pankartli tepki

Kiracinin evi bosaltamayacagini ev sahibine bildirmesi üzerine ev sahibi, kiracilarini evden çikarmak için binlerce liralik sahte senet düzenleyerek yargi yoluna basvurdu. Bu durumla karsi karsiya kalan kiracilar ise durumu yargiya tasiyarak magduriyetlerinin giderilmesini ve ev sahibinin sahte evrak düzenlemekten dolayi gereken cezayi almasini istedi. Çikar yol bulamayan kiraci Alper Öztürk ise balkonuna astigi pankartla yasananlara tepki gösterdi.

“4 bin liralik senedi 400 bin TL’ye çevirdi”

Kira artisinin yüzde 65’in üzerinde oldugunu ve bu durumu kabul etmedigini belirten Alper Öztürk, sonrasinda ev sahibinin düzenledigi sahte senetle karsilastigini iddia etti. Öztürk, “Gaziantep’te ögretmenim. Üç yildir da bu dairede kiraciydim. Bu yil tekrar kirami yenilemek için ev sahibimle görüstüm. 8 bin TL olan kirami TÜFE üzerinden yani yüzde 65’ten 13 bin TL yapmak istedim. Kendisi çok abartili bir rakam olan 20 bin TL olmasi gerektigini söyledi.

Ben de öyle bir kiranin olmayacagini, bizim memur olarak aldigimiz zammin ortada oldugunu söyledim. O da ’dairemden çik’ dedi.

Bizim daha önce yaptigimiz kira sözlesmesindeki 4 bin liralik senedi 400 bin TL olarak sonuna sifir ekleyerek bizi icraya verdi. Su an icra dosyamiz görünüyor” dedi.



Ev sahibimiz bizi tehdit etti

Ev sahibinin kendisini tehdit ettigini de iddia eden Öztürk, “Ev sahibimiz bizi tehdit etti. Elinde olan normal kira senedi sonuna iki sifir ekleyerek 400 bin liralik bir senede çevirerek bizi icraya verdi. Davalarimizi açtik. Hem de itirazda bulunduk. Bu konuyla ilgili evrakta sahtecilik yapiliyor. Bunun ciddi sonuçlari var. Hapis cezalari var. Bununla ilgili gerekli davalarimizi açtik. Avukatimizi tuttuk, yasal süreç devam ediyor” ifadelerini kullandi.

“Balkonuma pankart asarak diger kiracilari da bilgilendiriyorum”

Yasadigi durumdan ötürü balkonuna pankart astigini da ifade eden Öztürk, “Ben tehdit edilmekten yoruldum. Telefonla tehditlerden, normal tehditlerden biktim. Artik zalimlerin hüküm sürdügü bir dünyanin da olmamasi gerektigini hep düsündügünden ben de karsi bir hamle olarak balkonun camina tam olarak ne yaptigini bütün kiracilarin görmesi açisindan bir pankart astim. Bütün kiracilara da su yüzden söylüyorum. Burada tam üç blok var ve 54 tane kiraci var. Tamami ayni kisinin kiracisi. Hiçbir sekilde kirami sarkitmam da söz konusu degil. Ödemeleri IBAN üzerinden yaptim. Çünkü elden verdigimde basima bir sey gelecegini zaten tahmin edebiliyordum. O yüzden ben tamamen bütün kiralarimi IBAN üzerinden attim ve hepsi belgeli sekilde elimde mevcut. Ben yüce yargimizdan sunu talep ediyorum. Ev sahibim davayi çekecek. Bu sahte bir belge. Yarginin bunun pesinden gidilmesini ve gerekli cezalarin verilmesini talep ediyorum” seklinde konustu.



“Biz bu tür sahteciligin önüne geçilmesini istiyoruz”

Diger magdur Yunus Mehmet Çelik ise, “Ev sahibime dava açtim. Çünkü Alper beye yapilan seyin aynisi benim de basima geldi. Suç duyurusunda bulundum. 2 Eylül’de davamiz var. Biz bu tür sahteciligin önüne geçilmesini istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA