Balik Ölümlerine Neden Olan Fistik Ve Zeytin Yagi Tesisine Ceza

Gaziantep’in Araban ilçesindeki Karasu Deresi’ne atik birakarak balik ölümlerine neden olan fistik zeytin yagi tesisine 465 bin TL ceza verildi.

Balik Ölümlerine Neden Olan Fistik Ve Zeytin Yagi Tesisine Ceza
Gaziantep’in Araban ilçesine bagli Esentepe, Fakilli, Eski Altintas, Dogan ve Tasdegirmen kirsal mahalleleri sinirindan geçen Karasu Deresi’nde toplu balik ölümleri meydana geldi. Mahalle sakinlerinin istegi üzerine harekete geçen Araban Kaymakamligi ve Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü ekipleri balik ölümlerinin gerçeklestigi derede inceleme yapti. Incelemeler sonucunda bölgede faaliyette bulunan bir zeytinyagi ve fistik kavlatma tesisinden çikan atik sularin kontrolsüz sekilde Karasu Deresi’ne birakilmasindan dolayi toplu balik ölümlerinin meydana geldigi tespit edildi. Gaziantep Valiligi derhal harekete geçerek toplu balik ölümüne sebep olan tesislere 465 bin TL idari para cezasi uyguladi.

Gaziantep Valiligi, sosyal medya hesabindan konu ile ilgili yaptigi açiklamada ise, “Araban ilçemiz Karasu Deresi’nde toplu balik ölümleri yasanmasi sebebiyle Araban Kaymakamligimiz nezaretinde Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü ekiplerimiz tarafindan yapilan incelemede, bölgede bulunan bir Zeytinyagi ve Fistik Kavlatma Tesisi’nden çikan atik sularin kontrolsüz sekilde Karasu Deresi’ne birakildigi ve söz konusu balik ölümlerinin bu nedenle gerçeklestigi tespit edilmistir. Konu ile ilgili söz konusu tesise ekiplerimiz tarafindan 465 bin TL idari para cezasi uygulanmistir. Valiligimiz tarafindan söz konusu olay yakindan takip edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA