Antalya'da Tatilci Ailenin Teknesi Batti Açiklamasi 4 Kisilik Aile Yüzerek Kiyiya Çikti

Antalya’da 4 kisilik ailenin bulundugu tekne alabora olup batti. Aile denize atlayarak kurtulurken, telefon ve esyalar suya gömüldü. Olay ani cep telefonu kamerasina yansidi.

Olay, Antalya’nin Konyaalti ilçesi Liman Mahallesi Akdeniz Bulvari’nda saat 20.00 siralarinda meydana geldi. Almanya’dan tatile gelen Hüseyin Yoldas Öztürk, esi, kuzeni ve enistesiyle birlikte denizde tehlike atlatti. Antalya’da yeni satin aldigi fiber tekneyle balikçi barinagindan denize açilan Öztürk, ailesiyle birlikte Konyaalti Sahili’ne yaklastiklari sirada teknenin arka kismindan su almaya basladigini fark etti. Su hizla yükseldi ve tekne kisa sürede batti. Panik yasayan Öztürk ve ailesi, denize atlayarak canlarini zor kurtardi.

Çevredeki vatandaslarin ihbari üzerine olay yerine kisa sürede deniz polisi intikal etti. Deniz polisinin arama çalismalari sonucunda herhangi bir olumsuz durum tespit edilmedi. Öztürk ailesi, yasadiklari korku dolu anlarin ardindan sahildeki bir kafeye siginarak sakinlesmeye çalisti. Olayda kimsenin yaralanmadigi, ancak telefon, çanta ve cüzdanlarinin tekneyle birlikte suya gömüldügü bildirildi.

Kiyida teknenin batma anina taniklik eden Kadir Köksal, "Biz sahilde oturuyorduk, kiyiya yanasan küçük bir tekne vardi. Tekne yan dönmeye basladi ve dalga vurunca, sanirim alabora oldu. Çok sükür, herkes iyi, kimseye bir sey olmadi. Vatandaslar kiyiya geldi, polisler de gelip rapor tuttular. Sahile çok yaklasmislardi ve o sirada dalgalar yogundu. Bu yüzden teknenin su alip alabora oldugunu düsünüyoruz" dedi.

Olay ani, kiyida bulunan bir vatandas tarafindan cep telefonu kamerasiyla saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde teknenin hizla su aldigi ve battigi anlar yer aldi. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme baslatti.
Kaynak: İHA