Gündüz Peri Bacasi Gece Peri Masalinin Yasandigi Köy

’Kapadokya’nin Giris Kapisi’ olarak nitelendirilen Soganli Vadisi’nde yapilan gece aydinlatmalari, gece misafirlerine peri masalini andiran görseller sunuyor. Il Kültür ve Turizm Müdürü Sükrü Dursun; "Yapilan çalismalar ve tanitimla Soganli’ya olan gelen misafir sayisinda ciddi artislar oldu" dedi.

Gündüz Peri Bacasi Gece Peri Masalinin Yasandigi Köy
Vali Gökmen Çiçek’in ayri önem verdigi Kayseri’nin Yesilhisar ilçesinde bulunan Soganli Vadisi’ndeki düzenleme ve altyapi çalismalari araliksiz devam ederken, farkli bir görünüme bürünen bölgede turist akini yasaniyor. Son olarak yapilan gece aydinlatmalari masalsi görüntüyle misafirlerini karsiliyor. Her geçen zaman içerisinde misafirlerini daha da katlayan vadide yerli ve yabanci turist akini yasanirken; bölge halki da köylerinin farkli bir görünüme büründügünü söyledi.

Soganli’da yasayan Hatice Yildirim; "Köyümüz çok güzel, 2 yildir burada çalismalar yapiliyor. Valimiz Gökmen Çiçek ve Büyüksehir Belediye Baskanimiz Memduh Büyükkiliç köyümüze çok güzel yatirimlar yapti. Gündüz peri bacalari, aksam da isiklandirmalarla sahane peri masalina dönüsüyor köyümüz. Herkese çok tesekkür ediyoruz" dedi.

Fransa’dan bölgeye gezmek için gelen Kadir Yilmaz ise; "Gezme amaçli geldik Soganli’ya. Birkaç saat kalacaktik ama bu muhtesem manzara bizi cezbetti, gece de kalmaya karar verdik. Muhtesem bir yer" ifadelerini kullandi.

"Aksamlari farkli güzellikler ortaya çikti"

Il Kültür ve Turizm Müdürü Sükrü Dursun da bölgede birçok çalismalarin yapildigini ve çalismalarla birlikte misafir sayisinda ciddi artislar oldugunu aktararak; "Soganli Ören Yeri’nde valiligimiz, bakanligimiz ve büyüksehir belediyemiz basta olmak üzere birçok kurum ve kurulusumuzun isbirligi içerisinde çok çesitli çalismalar gerçeklesti. Yapilan çalismalar ve tanitimla Soganli’ya olan gelen misafir sayisinda ciddi artislar oldu. Rakamlara baktigimiz zaman gerçekten sayisal olarak her yil ciddi artislari görüyoruz. Ülkemizden misafirlerimiz oldugu gibi yurt disindan da çok sayida misafiri Soganli’da agirliyoruz. Misafirlerimiz oradaki dogal ve tarihi dokuyu geziyorlar. Gece aydinlatmasiyla birlikte Soganli’daki vakit geçirme orani daha da artti. Çünkü hava karardiktan sonraki kisimda gece aydinlatmasiyla beraber oradaki güvercinlikler, kiliseler, manastir ve diger kaya oyma yapilarin aydinlatilmasiyla farkli bir güzellik ortaya çikti aksamlari. Misafirlerimiz de gerçekten çok begeniyorlar. Bu sayede de hem oradaki ziyaretçilerimizin zaman geçirme süresi artmis oldu.
Kaynak: İHA