Anneannesini Öldüren Bedirhan Sener'in Akil Hastanesindeki Gözlem Süresi 3 Hafta Uzatildi

Ankara’da eski bakanlardan Abdüllatif Sener’in oglu Bedirhan Sener’in evinde rehin aldigi anneannesini silahla vurarak öldürmesine iliskin hastanedeki psikiyatri gözlem süresi 3 hafta uzatildi.

Anneannesi Leyla Çetiner’i 31 Temmuz’da aralarinda çikan tartisma sonrasi silahla rehin aldiktan sonra öldüren Bedirhan Sener hakkinda çikarildigi hakimlikçe adli kontrol ve yurt disi yasagi uygulanmisti. Akli dengesinin yerinde olmadigi belirtilen ve nezarethanede adli tip doktoru muayenesinden geçirilen Bedirhan Sener’in Bilkent Sehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi’ne sevk edilerek, 3 hafta süreyle gözetim altina alinmasina karar verilmisti. Gözlem süresi bugün tamamlanan süpheli Sener hakkinda hastane, kesin kanaat raporu düzenlenebilmesi için takip ve tedavisinin devam etmesi gerektigini bildirdi. Hastane, Sener’in 3 hafta daha gözlem süresinin uzatilmasini talep etti. Talebi degerlendiren Ankara 2. Sulh Ceza Hakimligi, Bedirhan Sener’in akil hastasi olup olmadigi ve davranislari üzerinde etkisini saptama konusunda kesin raporun düzenlenebilmesi için Sener’in gözlem süresinin 3 hafta daha uzatilmasina karar verdi.

Olayin geçmisi

Çankaya ilçesi Güvenevler Mahallesi’nde meydana gelen olayda, eski Bakan Abdüllatif Sener’in oglu Bedirhan Sener ile anneannesi Leyla Çetiner arasinda Menevis Sokak’ta ikamet ettikleri evlerinde tartisma çikmisti. Tartismanin büyümesi üzerine Bedirhan Sener, anneannesi Çetiner’i tabancayla rehin almisti. Bunun üzerine Abdüllatif Sener durumu polis ekiplerine bildirmisti. Ihbar üzerine olay yerine çok sayida polis ve saglik ekibi sevk edilmisti. Bedirhan Sener, bu sirada anneannesi Çetiner’i silahla vurarak öldürmüstü. Sener polis ekiplerince gözaltina alinirken, ambulansla özel bir hastaneye sevk edilen Çetiner ise yapilan tüm müdahalelere ragmen hayatini kaybetmisti.
Kaynak: İHA