Ekmegin 10 TL Oldugu Manisa'da 5 TL'ye Ekmek Satilacak

Manisa Büyüksehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayisiyla hayata geçirdigi Halk Ekmek projesi basladi. Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Ferdi Zeyrek, vatandasa ekmekleri kendi elleriyle verdi. Ilk etapta Yunusemre ilçesinde 12 noktada satilacak Halk Ekmek, daha sonra 17 ilçeye yayilacak.

Ekmegin 10 TL Oldugu Manisa'da 5 TL'ye Ekmek Satilacak
Manisa Büyüksehir Belediyesi, sosyal belediyecilik uygulamalarindan biri olan Halk Ekmek projesini hayata geçirdi. Pilot bölge olarak Yunusemre ilçesinde baslayan projede 12 noktada satis yapilacak. Halk Ekmek satisinin ilk gününde Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Ferdi Zeyrek ekmekleri vatandaslara kendi elleriyle verdi.

Baskan Zeyrek: “Suyu 1 lira, ekmegi 5 lira yaptik”

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Ferdi Zeyrek, Halk Ekmek büfesinde vatandaslara ilk satislari gerçeklestirdi. Ekmekleri tek tek posetleyerek vatandaslara veren Baskan Zeyrek, vatandaslarin tesekkürlerini kabul etti. Güzel bir güne uyandiklarini söyleyen Baskan Zeyrek, “Çünkü söz verdigim üzere Yunusemre ilçesinde Halk Ekmek büfeleri bugün itibari ile hayata geçti. Bismillah diyerek ilk ekmegimizi sattik. Ekmegimiz sicak, taze ve saglikli. Sadece 5 TL’ye satildi. Seçim sürecinde söz vermistik, su 1 lira olacak, ekmek 5 lira olacak diye bu sözümü yerine getirmenin mutlulugunu yasiyorum. Yunusemre ilçemizi pilot bölge olarak seçtik. Halk Ekmek büfeleri yakinda 17 ilçemize tasinacak. Ülkemin her yerinde olmasina ragmen maalesef Manisa’nin eksik kaldigi bir noktaydi. Bunu hayata geçirmek ve vatandaslarin ekonomisine fayda saglayabildigim için gerçekten çok mutluyum. Ekmegimizi, kisa bir süre 5 TL’den satacagiz. Önümüzdeki ay Sehzadeler’de daha sonra 17 ilçemde Halk Ekmek büfeleri Manisa’mda olacak” dedi.



Vatandaslarin isteklerini dinledi

Halk Ekmek satisinin ardindan mahalle sakinleriyle bir araya gelen Baskan Zeyrek, vatandaslarin taleplerini dinledi. Yapilacak çalismalar hakkinda bilgilendirmede bulunan Baskan Zeyrek, talepleri not aldi.

Mahalle sakinleri memnuniyetlerini dile getirdi

Mahalle sakinlerinden Mustafa Oguz, “Çok mutluyuz. Allah baskanimizdan razi olsun. Tesekkür ediyorum. Ihtiyaç sahiplerinin hepsi istifade ediyor. Ekmegimi de aldim, her gün de alacam. 5 TL para degil.” derken, Alican Gus, “Bizim baskanimiz güzel bir insan. Allah razi olsun, ekmegi ucuza veriyor. 5 TL ucuz ekmek” ifadelerini kullandi.

Sükrü Zengin isimli vatandas, “Biz artik Halk Ekmegi takip etmiyoruz. Eski sistem gitti, yeni sistem geldi. Ellerine kollarina saglik olsun. Bizim söylemimize gerek yok, çalisiyorlar. Ferdi Baskan çalismaya devam etsin, Halk Ekmek olmasa da olur. Ülkemiz, vatanimiz için bunlar devam etsin.” seklinde konusurken, Giyasetten Boztas, “Baskanimiz sözünü tuttu. Halk Ekmek mahalleye geldi. Ekmegi dagitiyor. Millet, gariban insanlar faydalaniyor. Ekmek çok güzel. Ben de ekmek aldim. Firin 10 TL’ye veriyor. Gariban nerden alacak bu ekmegi. 10 tane alsa 100 TL, nasil alacak. Simdi 10 tane ekmek aliyor 50 TL. Halk Ekmek gelmeyecek deniyordu. Gelecek niye gelmeyecek. Baskan daha 4 aydir görevde. Allah razi olsun. Bizim ekmegimiz geldi mahalleye.” dedi.

Ali Riza Karakas isimli vatandas ise sunlari söyledi: “Allah için çalisiyorlar. AK Parti’den çok üstün. Halk Ekmek sözünü yerine getirdi. Ekmek aldik. Fiyatlar güzel, ekmekler güzel. Böyle devam ederse çok güzel olur.”
Kaynak: İHA