Bakan Yerlikaya Açiklamasi 'Bu Yigitler Maras Savunmasinin Kahramanlarindan Baskomiser Arslan Bey'in Torunlaridir'

30. Dönem POMEM Mezuniyet Töreni Programi’nda konusan Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, “Bu yigitler, Milli Mücadele’de 22 gün 22 gece süren Maras Savunmasinin kahramanlarindan Baskomiser Arslan Bey’in torunlaridir” dedi.

30. Dönem POMEM Mezuniyet Töreni Programi, Ankara’da düzenlendi.

Polis Akademisi Baskanliginda gerçeklesen törene Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Vali-Emniyet Müdürü Mahmut Demirtas, Polis Akademisi Baskani Yilmaz Çolak ve mezun olan ögrencilerin aileleri katildi.

Tören, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi.

Törende mezun ögrencilere ve onlarin ailelerine seslenen Bakan Yerlikaya, “Su an karsinizda 179 yillik köklü tarihiyle, sanli mazisiyle, milletimizin huzuru ve güvenligi için gece gündüz demeden çalismak için hazirlanan Türk Polis Teskilati’mizin kahramanlarini görüyorsunuz. Bu yigitlerimizin her biri vatanimizin güvencesidir. Milletimizin güvencesidir. Devletimizin güvencesidir. Sizler devletimizin yasal gücünü temsil ediyorsunuz. Her biriniz toplumsal yasamin birlik, düzen ve güven içinde islemesi için çalisacaksiniz. Daima milletimizin emrinde onun hizmetinde olacaksiniz. Bu kutsal görevinizi ifa rehberiniz, hukuk referansiniz insan haklari olacaktir. Her zaman vicdaniniza kulak vereceksiniz. Her sey eksilebilir insanda ama vicdan asla” diye konustu.



“Bu yigitler, Milli Mücadele’de 22 gün 22 gece süren Maras Savunmasinin kahramanlarindan Baskomiser Arslan Bey’in torunlaridir”

Türk polisinin gayesinin millete hizmet oldugu belirten Yerlikaya, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettikleri gibi ‘Vatanini en çok seven görevini en iyi yapandir’. Devletimize sadakat, vatanimiza duydugumuz sevgi, aziz milletimize yaptigimiz hizmetle ölçülecektir Ögrendiginiz görevlerin mazlumun, magdurun sesine ses suçlularin ve zalimin ensesinde nefes yogunlugunu unutmayin. Düzene kastedenler, bu milletin huzurunu bozmak isteyenler diyecekler ki onlarin yaptiklarini yanlarina koymayacak olan kahraman Türk polisi her daim görevinin basindadir. Biz Içisleri ailesi olarak imkanlar ve teknoloji teknolojilerle kabiliyetimizi arttirmaya aramiza katilan kahramanlarimizla da büyümeye devam edecegiz. Kiymetli misafirler koskoca bir çinar olan Türk Polis teskilati, sehitler ocagi ve kahramanlar yurdudur. Bugün gururla izlediginiz bu yigitler; milli mücadelede 22 gün 22 gece süren Maras Savunmasi’nin kahramanlarindan Baskomiser Arslan Bey’in torunlaridir. Izmir’de teröristlere karsi verdigi mücadeleyle destanlasan, milleti için gözünü bile kirpmadan sehadete yürüyen Fethi Sekin’in kardesleridir” ifadelerini kullandi.

Bakan Yerlikaya konusmasinin ardindan dereceye giren ögrencilere plaket ve diplomalarini takdim etti.
Kaynak: İHA