Pazarda 180, Kendin Toplarsan 80 Lira
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde artan isçi maliyetleri sebebiyle 4 dönüm arazisinde kampanya baslatan ziraat mühendisi, pazarda kilogrami 180 lira olan bamyayi kendisi toplayan vatandaslara 80 liradan satiyor.

"Güzel bir uygulama"
Ankara’dan gelen Fulya Kirimoglu, "Bamya çok sifali ve kislik bir sebze. Ben de gelerek toplamak istedim. Muhterem Hanim, 4 dönüm yere ektigi bamyalari toplama zahmetinin külfetinden kurtulmak için öyle bir kampanya baslatmis. Herkes topladigi kadar alip, yari fiyatina bamya sahibi oluyor. Güzel bir uygulama" dedi.
"180 lira olan bamyayi 80 liradan satiyor"
Mudurnu’dan annesiyle birlikte bamya toplamaya gelen Ibrahim Arikan, "Muhterem ablamin güzel bir kampanyasi oldu. Bamya toplamasi zordur, emek istiyor. Onun için kampanya yapmis. 180 lira olan bamyayi 80 liradan satiyor. Herkes topladigi kadar aliyor. Emeklerine saglik" diye konustu.
"Isçi maliyetleri çok yüksek"
Kampanyayi baslatan ziraat mühendisi Muhterem Özsoy Çilata, "Isçi maliyetleri çok yüksek. Bamyanin satis fiyati maliyetleri dahi çikaramadigi için ben de kendin topla kampanyasi baslattim. Vatandaslari sosyal medyadan yaptigim duyurularla davet ettim. Herkes görmüs geldiler, topluyorlar" ifadelerini kullandi.
