Konusmak Için Ormana Götürdügü Ortagini Öldüren Sahsin Yargilanmasina Baslandi

Samsun’da konusmak için ormanlik alana götürdügü ortagini tabancayla vurarak öldüren sahsin yargilanmasina baslandi.

Konusmak Için Ormana Götürdügü Ortagini Öldüren Sahsin Yargilanmasina Baslandi
Olay, Samsun’un Canik ilçesi Hasköy Mahallesi’ndeki ormanlik alanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 16 Nisan Sali saat 23.00’ten itibaren Muhammet Tuncel’den (26) haber alamayan yakinlari polise kayip basvurusunda bulundu. Samsun Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü ve Canik Ilçe Emniyet Müdürlügü ekiplerince yapilan arastirmada, kayip sahsin is ortagi Harun Sipahi (27) ile en son beraber oldugu ve akabinde kayboldugu tespit edildi. Polis tarafindan gözaltina alinan Harun Sipahi, birlikte cam balkon isi yaptiklari ortagi Muhammet Tuncel ile konusmak için Hasköy Mahallesi’nde ormanlik alana gittiklerini, kavga etmeleri neticesinde silahla ates etmek suretiyle onu öldürdügünü itiraf etti.

Harun Sipahi’nin olay yerini göstermesi üzerine kayip gencin cansiz bedeni ormanlik alanda bulundu ve otopsi için Adli Tip Kurumu Samsun Grup Baskanligina gönderildi. Gözaltina alinan Harun Sipahi çikarildigi mahkemece tutuklandi ve hakkinda adam öldürmek suçundan dava açildi. Samsun 1. Agir Ceza Mahkemesinde görülen davanin ilk durusmasi yapildi. Kendini savunan Harun Sipahi, "Ben maktulü lise zamanindan beri tanirim. Kendisi ile yaklasik 10 yillik bir arkadasligimizi vardir. Babasindan dükkani devraldik. Maktul ile ortak olarak çalistik. Bu süreçte kendisinin uyusturucu madde kullaniyordu. Ayni zamanda dükkanda ikamet ediyordu. Evli bir bayanla sohbet ettigini biliyordum. Bu kisi gece vakti beni bile arayip rahatsiz ediyordu. Bu nedenle aile huzurum bozuldu. Ortakligimizi sürecinde bir büfeye yaklasik 70 bin TL’lik is yapmistik. Ancak maktul benden habersiz olarak sirketimizin alacagini tahsil etti. Olaydan sonra haberim oldu. Sirketin mali durumuna zarar verme maksatli birçok eylemi vardir. Yine benim üzerime kayitli araç ile birçok kez trafik ihlali nedeniyle ceza geliyordu. Olay gününden bir gün önce bana ’Parani verecegim, ortakligi bitirecegiz’ dedi.

Olay günü aksam sirket arabasini bana getirecekti. Getirmemesi üzerine kendisini aradim. Daha sonra bulustuk. Arabada bir süre sohbet ettik. Kendisi bana ’Para Hasköy’de parani verecegim, ortakligi bitiriyoruz’ dedi.

Onun tarifi üzerine Hasköy’e gittik. ’Dur’ dedigi yerde aracimi durdurdum. Önce o indi, daha sonra bana küfür ederek benim de inmemi istedi. Birlikte ormanlik alana girdik. O önden gidiyordu. Telefonun isigini yakarak yürüdük. Bu esnada yere egildi ve bana dogru dönüp ’Sana para falan yok’ diyerek dogmamis çocuguma küfür etti. Bana silah dogrulttu. Silahi görünce eline tekme attim. Bir süre aramizda arbede yasandi. Daha sonra yerde silahi gördüm. Bana dogru geldigi için bir el ates ettim. Ancak dizine yara aldigi için üzerime gelmeye devam etti. O anlik korkuyla birkaç kez daha hedef gözetmeksizin ates ettim. Daha sonra olay yerinden ayrildim. Ilk defa basima böyle bir olay geldigi için ne yapacagimi bilmiyordum. O anlik korkuyla tabancayi bir yere attim. Delil karartma amaciyla bunu yapmadim. Devaminda sanigin telefonunu da çöp konteynerine attim. Kendime geldigimde teslim olmayi düsündüm" diye konustu.



"Sanik bu olayi tasarlayarak hareket etmistir"

Ölen Muhammet Tuncel’in babasi Alaettin Tuncel, "Biz sanik ile olay gününden bir gün sonraki sabah olay yerine gittik. Beraber baktik. Bu süreçte bize hiçbir sey anlatmadi. Kamera kayitlarina göre 22.06’da sanayiden ayriliyor, 22.45’te maktulün telefonunun konumunu kapatiyor. Olay anlik gelisen bir olay degildir. Sanik bu olayi tasarlayarak hareket etmistir. Telefonu 23.06’da çöpe atmistir. Taraflar arasinda maddi bir husumet olmadigini düsünüyorum. Zira ben her ikisine de maddi olarak destekte bulunmustum. Olayin altinda baska bir neden vardir. Sanik huzurunuzda yalan söylemektedir. Olaydan bir gün sonra olay yerine yaklasik 500 metre mesafede story atarak is yaptigini göstermistir. Bu durum beni ve ailemi yaralamistir. Ben saniktan sikayetçiyim" seklinde konustu.

Anne Sengül Pala ise, "Sanik ile oglum arasinda herhangi bir husumete sahit olmadim. Kisa zaman öncesine kadar da birlikte hareket ederlerdi. Aramizda hiçbir husumet yoktur. Ben saniktan sikayetçiyim" seklinde konustu.

Durusma taniklarin dinlenilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.
Kaynak: İHA