Aksaray'da Dilenci Operasyonu Açiklamasi 20 Dilenciden 30 Bin Lira Çikti
Aksaray’da zabita ve polisin ortaklasa gerçeklestirdigi operasyonda yakalanan 20 dilencinin üzerinden 30 bin 120 lira çikti.

Sehir genelinde islek cadde ve bulvarlardaki trafik isiklarinda durup vatandaslardan para isteyen dilenciler bir bir yakalandi. Zabita araçlarina bindirilen dilenciler, yasal islemleri için Aksaray Belediyesi Zabita Müdürlügüne getirildi.
Burada polis ekiplerinin kontrolünde üst aramalari yapilan 20 dilencinin üzerinden 30 bin 120 lira para çikti.
Aksaray Belediyesi Zabita Amiri Feridun Han, “Aksaray Belediyesi Zabita Müdürlügü olarak sehrimizde sayisi artan dilenciler üzerinde vatandaslarimizdan da gelen yogun sikayetler üzerine yapmis oldugumuz operasyonda dilencileri yakaladik. Çalismalarimizi araliksiz sürdürüyoruz. Bu denetimlerimiz sonucunda dilenciler üzerinde yapilan üst aramasinda 30 bin lira para çikti ve tutanakla el konularak belediyemiz hesabina yatirildi” dedi.
Aksaray Belediyesi Zabita Komiseri Saban Çeritli ise, “Vatandaslarimizdan ricamiz dini duygularimizi istismar eden bu sahislara prim vermemeleri” diye konustu.