Kavurucu Sicakta Aci Hasat, Ellerini Yüzlerine Süremiyorlar

Hatay’da kavurucu sicakta 600 TL yevmiyeye aci biber hasadi yapan tarim isçileri zorlu sartlarda çalismalarini sürdürüyorlar. Zorlu sartlarda hasat edilen aci kapya biber 22 TL’ye tarladan alici buluyor.

Kavurucu Sicakta Aci Hasat, Ellerini Yüzlerine Süremiyorlar
Depremin yaralarini üreterek saran Hatayli çiftçilerin biber hasadi mesaisi geçtigimiz günlerde basladi.

Türkiye’nin en bereketli topraklarindan olan Amik Ovasi’nda sicak havayla olgunlasan biberler, tarim isçileri tarafindan kavurucu sicakta zorlu sartlarda tek tek toplaniyor. Günlük 600 TL yevmiye alan tarim isçileri, aci biber hasadinda oldukça zorlaniyorlar. Ellerini yüzlerine temas ettirdiklerinde biberin aciligini yasayan isçiler, zorlu sartlarda mesailerini sürdürüyorlar. Hassa ilçesinde yaklasik 6 dönüm arazisine kapya biber eken Sezai Kilinç da hasada basladi.

Isçiler tarafindan zorlu sartlarda özenle toplanan biber kilogram fiyati 22 TL’den tarladan alici buluyor.

“Elini yüzüne sürersen yakar, gözlerin su damlatir”

Elini yüzüne sürdügü zaman yasadigi zorlugu ifade eden Inci Yesil, “Biber topluyoruz, sicak havada. Ekmek paramiz için çalisiyoruz, sicak havada zor oluyor. Biber aci, sartlar zor. Yevmiyemiz 600 TL, rabbim yardimcimiz olsun. Elini yüzüne sürersen yakar, gözlerin su damlatir” dedi.



“Hasat bereketli gidiyor, satisini 22 TL’den anlastik”

Çiftçi Sezai Kilinç ise biberin kilogram fiyatinda 22 TL’ye anlastigini dile getirerek, “Hava çok sicak 40 derecenin üzerinde. Hasadimiz iyi rabbime sükür. Verim güzel, 1 dönüm kadar yer topladim 2 tona yakin biber hasat ettim. Toplamda 6 dönüm ekim yaptim. Hasat bereketli gidiyor, satisini 22 TL’den anlastik. Sicakta biber de yaniyor, biz de yaniyoruz, elimiz de yaniyor. Yüzümüze sürünce zehir gibi geliyor” dedi.

Kaynak: İHA