Bakan Kurum Açiklamasi '11 Ilimizde Insaatlarini Baslattigimiz Konut Sayisi 296 Bin 755 Sayisina Ulasmistir'

Hatay’da temaslarda bulunan Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, deprem bölgesinde insaatlarina baslanan konut sayisinin 296 bin 755 oldugunu belirterek yil sonuna kadar 200 bin konutu afetzede vatandaslara teslim etmeyi planladiklarini söyledi.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, çesitli incelemelerde ve temaslarda bulunmak üzere Hatay’a geldi. Bakan Kurum, programina Iskenderun ilçesi Cebike Mahallesi’nde bulunan TOKI santiyesinde incelemelerde bulunarak basladi.

Bakan Kurum, TOKI santiyesindeki incelemelerinin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

“11 ilimizde insaatlarini baslattigimiz konut sayisi 296 bin 755 sayisina ulasmistir”

Deprem bölgesinde insaatina baslanan konut sayisinin 296 bin 755 oldugunu dile getiren Bakan Kurum, “6 Subat’in ilk saatlerinden itibaren omuz omuza mücadelemizi veriyoruz ve depremin yasandigi ilk saatten itibaren devletimiz tüm birimleriyle 11 ilimizde ve ilçelerimizde sahadadir. Vatandasimizin yanindadir ve vatandasimiza verdigimiz sözü tutmak içinde gece gündüz çalismaktadir. Aklimiz fikrimiz her zaman deprem bölgesinde oldu. Kalbimiz buradaki afetzede vatandaslarimizla birlikte atti. 11 ilimizde insaatlarini baslattigimiz konut sayisi 296 bin 755 sayisina ulasmistir. Su ana kadar 76 bin konutumuzu bitirip, vatandaslarimiza teslim ettik. 45 gün içinde 21 bin konutumuzun yeniden insa sürecini baslattik. Eylül ayinda 24 bin konutu daha bitirip teslim sayimizi 100 bine ulastirmis olacagiz” dedi.



“Vatandaslarimiza söz verdigimiz gibi yil sonuna kadar en az 200 bin konutun teslimi için çalismalarimizi yürütecegiz”

Yil sonuna kadar teslim edilen konut sayisini 200 bine ulastirmak için çalismalarini yürüttüklerini dile getiren Bakan Kurum, “Vatandaslarimiza söz verdigimiz gibi yil sonuna kadar en az 200 bin konutun teslimi için çalismalarimizi yürütecegiz. 2025 yilinda geldigimizde depremzede kardeslerimizin yeni yuvalarina, yeni bereketli is yerlerine kavustugu günlere hep birlikte sahiplik edecegiz. Su ana kadar Hatay’da 11 bin 366 yuvamizi bu güne kadar teslim ettik. Eylül ayinda sayin Cumhurbaskanimizin tesrifleriyle hep birlikte 12 bin 259 yeni konutumuzu da Hatay özelinde teslim etmis olacagiz. Teslim edilen konut sayimizi 23 bin 625’e çikaracagiz. Hatay’imizin ilçelerinde 152 bin 486 konutumuzun çalismalari da süratle devam etmektedir” dedi.

Kaynak: İHA