Denizli, Pamukkale'nin Sürdürülebilirligi Için Ele Ele Verdi

DENIZLI – Dünyaca ünlü Pamukkale’de azalan termal suyunun sürdürülebilirligi toplantisi Vali Ömer Faruk Coskun’un baskanliginda gerçeklestirildi.

Denizli, Pamukkale'nin Sürdürülebilirligi Için Ele Ele Verdi


UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan ve Denizli’nin önemli turizm merkezi olan Pamukkale’nin jeotermal suyunun mevcut durumunun degerlendirilmesi ve sürdürülebilirliginin saglanmasina yönelik toplanti, Vali Ömer Faruk Coskun baskanliginda, protokol üyeleri, ilgili tüm paydas kurum ve kuruluslarin temsilcileri, akademisyenler, meslek örgütlerinin baskanlari ve kurumlarin temsilcilerinin katilimiyla valilik toplanti salonunda gerçeklestirildi.

Toplantida Jeoloji Mühendisligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Halil Kumsar ile Doç. Dr. Ali Gökgöz tarafindan Pamukkale jeotermal sahasinda gerçeklestirilen arastirmalar hakkinda bilgi verildi.



Konuyla ilgili degerlendirmelerde bulunan Vali Coskun, “Birlesmis Milletler ve UNESCO basta olmak üzere ilgili kuruluslarin raporlarina göre, dünya ve Türkiye’de artan nüfus, küresel isinma, kuraklik gibi nedenlerle her geçen yil suya olan talep artarken, su kaynaklarinin azaldigi görülmektedir. Bu nedenle, Pamukkale basta olmak üzere ilimiz, bölgemiz, ülkemiz ve dünyamiz için su kaynaklarinin korunmasi ve sürdürülebilir kilinmasi büyük önem arz etmektedir. Ilimizde jeotermal kaynaklarin sürdürülebilir kilinmasi için ilgili tüm kurum ve kuruluslarla is birligi ile çalismalar devam etmektedir. 2021 yilinda Denizli Il Kültür ve Turizm Müdürlügü tarafindan, Pamukkale suyunun sürdürülebilirligini amaçlayan uluslararasi bir proje baslatilmis ve Denizli Valiligi Avrupa Birligi ve Dis Iliskiler Bürosu koordinatörlügünde, Pamukkale Üniversitesi ortakligiyla Akdeniz Ülkeleri Sinir Ötesi Is Birligi programina basvuru yapilmistir, proje basvurusunun yakin zaman içerisinde sonuçlanmasi beklenmektedir. Pamukkale bölgesi basta olmak üzere Denizli’nin su kaynaklarinin korunmasi yönündeki çalismalar tüm paydaslarin ortak çalismalari ile sürdürülmektedir” dedi.

Kaynak: İHA