Saglik Bakanligi Açiklamasi 'Türkiye'de Henüz Herhangi Bir Kisitlama Veya Ek Tedbir Ihtiyaci Bulunmamaktadir'

Saglik Bakanligi’ndan yapilan açiklamada Afrika kitasinda etkili olan Maymun Çiçegi virüsüne iliskin henüz bir ek tedbir ihtiyacinin bulunmadigi belirtildi.

Saglik Bakanligi, DSÖ’nün küresel acil durum ilan ettigi Maymun çiçegi virüsüyle ilgili son dakika açiklamasi yapti. Saglik Bakanligi, özellikle Afrika kitasinda görülen M çiçegi (mpox) hastaligi vakasina Türkiye’de rastlanmadigini ve henüz herhangi bir kisitlama veya ek tedbir ihtiyacinin bulunmadigini bildirdi.

Bakanligin, sosyal medya hesabindan yapilan açiklamada, 14 Agustos 2024’te Dünya Saglik Teskilati tarafindan gerçeklestirilen Acil Durum Komitesi Toplantisi’nin ardindan M çiçegi (mpox) hastaliginin, "uluslararasi öneme sahip bir halk sagligi acil durumu olusturdugu" hatirlatildi. Açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Özellikle Afrika kitasinda görülen M çiçegi (mpox) hastaligi vakasina Türkiye’de 2024 yilinda rastlanmamistir. Ülkemizde henüz herhangi bir kisitlama veya ek tedbir ihtiyaci bulunmamaktadir. Bakanligimizca gerekli çalismalar yürütülmekte, bilim kurulumuz ve saglik altyapimizla süreç hassasiyetle takip edilmektedir."
Kaynak: İHA