Konya Büyüksehir Ilçe Spor Senlikleri Ile Gençleri Spora Tesvik Ediyor

Konya Büyüksehir Belediyesi tarafindan merkez disindaki 9 ilçede spor senlikleri gerçeklestiriliyor.

Konya Büyüksehir Ilçe Spor Senlikleri Ile Gençleri Spora Tesvik Ediyor
Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, saglikli yasama dikkat çekmek ve yeni nesillere sporu sevdirmek amaciyla ilçelerde baslattiklari spor senliklerinin büyük ilgi gördügünü ifade etti.

Büyüksehir olarak 28 ilçede Yaz Spor Okullari düzenleyerek 8 bin ögrenciye 26 bransta egitimlere devam ettiklerini belirten Baskan Altay, düzenledikleri Ilçe Spor Senliklerinin de spora olan ilginin artmasina katki saglayacagini vurguladi. Spor senlikleri sayesinde çocuklarin ve gençlerin spor yapmanin keyfini yasarken, ayni zamanda sosyal becerilerini gelistirme firsati buldugunu kaydeden Baskan Altay, “Yaz tatilinin sonuna yaklastigimiz bugünlerde çocuklarimiz okullar baslamadan stres atarak tatilin son günlerinin keyfini çikariyor. Senliklerimiz, sadece spor yapmayi degil, ayni zamanda çocuklarimizin sosyal becerilerini ve arkadaslik iliskilerini gelistirmelerine de katki sagliyor. Tüm çabamiz yarinlarimizin teminati evlatlarimizin mutlu ve saglikli bireyler olarak yetismesi için” dedi.

Kulu, Beysehir ve Cihanbeyli’de gerçeklesen ve her ilçede iki gün süren Konya Büyüksehir Belediyesi Ilçe Spor Senlikleri, 31 Agustos’a kadar; Eregli, Ilgin, Karapinar, Seydisehir, Çumra ve Aksehir’de de çocuklarla bulusacak. Ilçe Spor Senlikleri’nde; farkli branslarda spor yarismalari, ahsap oyunlar, sisme oyunlar, yüz boyama, tisört boyama gibi çesitli etkinlikler yer alirken organizasyona katilan çocuklar hem egleniyor hem de sürpriz hediyeler kazaniyor.
Kaynak: İHA