Itiraz Reddedildi, Bora Kaplan'i Gözaltina Alan Polislerin Tutukluluk Hali Devam Edecek

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüyle baglantili oldugu iddia edilen "gizli tanik" sorusturmasi çerçevesinde 6’si emniyet mensubu 11 saniktan tutuklu olan saniklarin tutukluluga iliskin itirazini degerlendiren mahkeme, saniklarin mevcut tutukluluk hallerinin devamina hükmetti.

Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesinde 18 Temmuz’da görülen durusmada, eski Ankara Il Emniyet Müdür Yardimcisi Murat Çelik, eski Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürü Kerem Gökay Öner, eski Sube Müdür Yardimcisi Sevket Demircan, eski Sube Komiserleri Ufuk Gültekin, Gökhan Karaca ve Metehan Ilkyaz ile Nurullah Özgür Kopuk, Ramazan Kubat, Adem Kaçan, Mustafa Çotuk ve Erdogan Sertçelik sanik olarak yer almisti. Mahkeme, ilk durusmada Komiser Ilkyaz’in tahliyesine ve tutuklu saniklarin tutukluluk hallerinin incelenmesine hükmetmisti. Saniklarin mahkemeye yaptigi itirazlar degerlendirildi. Mahkeme, saniklarin tutukluluga iliskin itirazini reddetti.

Iddianameden

Ankara Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianameyea göre saniklardan Öner, "görevi kötüye kullanma", "göreve iliskin sirrin açiklanmasi" ve "suçluyu kayirma" suçlarindan 2 yildan 11 yila, emniyet mensubu diger saniklar Çelik, Demircan, Gültekin, Ilkyaz ve Karaca ayni suçlarin yani sira "tanigi etkilemeye tesebbüs" suçundan 4’er yildan 15’er yila kadar hapis cezasi talebiyle yargilaniyor. Sivil saniklardan Kopuk hakkinda "tanigi etkilemeye tesebbüs" suçundan 2 yildan 4 yila kadar, Kaçan, Çotuk, Kubat ve Sertçelik hakkinda ise "suçluyu kayirma" suçundan 6’sar aydan 5’er yila kadar hapis cezasi talep ediliyor.
Kaynak: İHA