Oylum Höyük'te 35 Yillik Kazi Çalismalari Tekrar Basladi
Kilis’in ve bölgenin en önemli kültürel degerlerinden olan Kilis’teki Oylum Höyük’te kazi çalismalari uzun bir aradan sonra yeniden basladi.
Kilis’in ve bölgenin en önemli kültürel degerlerinden olan Kilis’teki Oylum Höyük’te kazi çalismalari uzun bir aradan sonra yeniden hiz kazandi. 1988 yilinda Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Baskani Prof. Dr. Atilla Engin baskanliginda baslatilan kazilar, Kültür ve Turizm Bakanligi, Gaziantep Üniversitesi ve Kilis Valiliginin sagladigi kaynaklarla tekrar basladi.
‘‘Oylum Höyükteki kazi çalismalarina tekrar baslandi’’
Suriye’ye sinir kent olan Kilis’te, sinira sifir noktada bulunan Oylum Höyük’te, 1988 yilinda kazilan alanin kazi çalismalarina tekrar baslandigini söyleyen Gaziantep Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Baskani Prof. Dr. Atilla Engin, ‘‘Güneydogu Anadolu Bölgesi’nin en uzun soluklu kazi projesi ve 35 yila yakin süredir kesintisiz devam ediyor. Bu çalismalarda, özellikle bölge arkeolojisine isik tutan çok önemli bilgiler elde ediliyor. Kültür ve Turizm Bakanligi ile Gaziantep Üniversitesi adina yürütülen bu çalismalar, 12 aylik kazi projesi kapsaminda çalismalar devam etmektedir. Kilis bölgesi düsünüldügünde bölgenin en önemli kültür varliklarinin basinda gelmektedir. Burada açiga çikardigimiz önemli kültür varliklarini korumak, tanitmak ve turizmine katkida bulunmak amaciyla çesitli girisimlerimiz ve projelerimiz oluyor. Oylum Höyük ve 200 metre güneybatisinda yer alan açik hava müzesinde çesitli uygulama projeleri hayata geçirilecek. Bu girisimlerin amaci, Oylum Höyük’ü ve çevresini bir turizm cazibe merkezi haline getirerek, bölge ekonomisine ve turizmine katki saglamak’’ dedi.