Kansere Yakalandigi Için Egitimini Tamamlayamamisti Açiklamasi Adi Yüzlerce Çocuga Umut Olacak

Genç yasta kansere yenik düserek hayatini kaybeden ve üniversite egitimini tamamlayamayan Selin’in adi, babasi ve annesi tarafindan memleketi Çorum’un Alaca ilçesinde insa edilen okulda yasatilacak.

Kansere Yakalandigi Için Egitimini Tamamlayamamisti Açiklamasi Adi Yüzlerce Çocuga Umut Olacak
Amerika Birlesik Devletleri’nde kazandigi üniversiteye kayit islemlerini yaptirdiktan sonra kansere yakalandigini ögrenen 19 yasindaki Selin Sahin, 2023 yilinda tedavi gördügü hastanede hayatini kaybetmisti. Egitim asigi olan ve üniversite egitimini tamamlayamayan Selin’in egitim sevgisinden etkilenen ailesi, kizlarinin adini yaptiracagi okulda yasatacak. Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Yönetim Kurulu üyesi ve ABD Çorumlular Dernegi baskani olan Üzeyir Sahin, Mart ayinda temeli atilan 16 sinifli okulun yeni egitim-ögretim yilina yetismesi için hummali bir çalisma yürüttüklerini ve kizinin adiyla yüzlerce ögrenciye umut olmak istediklerini söyledi.



"Tedavisi devam ederken hayatini kaybetti"

Kizinin ölümünün kendilerini çok derinden etkiledigini söyleyen baba Sahin, “2 yil önce tatilde otelden çikip Çorum’a gelmek için hazirlanirken Selin bir anda bayildi. Hemen hastaneye götürdük. Izmir’de iki haftalik tedavisinin ardindan baska bir hastaneye götürdük. Orada sürecin zor oldugu söylendi. Tedaviye cevap vermisti. Kendisini toparladi, sonra Amerika’ya döndük. Amerika’da 4 ay daha tedavi gördü. Tedavi sonrasi Türkiye’ye gelmek istedi. Ülkemize döndükten sonra tedavisi devam ederken hayatini kaybetti” dedi.

Kizinin adinin bir egitim kurumunda yasamasini istediklerini belirten Sahin, “Vefatinin ardindan ne yapabiliriz diye düsünürken o dönemin Alaca Belediye Baskani Halil Ibrahim Saltu ile görüstük. Daha sonra birlikte dönemin Alaca Kaymakami Hicabi Aytemür ile bir araya geldik. Kaymakamimiz ilçedeki okullarin fiziki yetersizliginden bahsederek bir an önce müdahale edilmesi gerektigini ve gücümüz, imkanlarimiz dogrultusunda Sakarya Ilkokulu’nun yapilmasini talep etti. Daha sonra Vali Zülkif Dagli ile görüstük. Bize büyük destek verdi ve yardimci oldu. Sonra Milli Egitim Bakanimiz Yusuf Tekin ile görüstük. Bakan bey de bize yardimci oldu, isin takipçisi oldu. Okul insaatinin baslangicindan bugüne kadar Bakanimiz ve Valimiz süreci yakindan takip ettiler. Sayin Bakanimiz ve Valimize tesekkür ediyorum. Allah devletimize zeval vermesin” diye konustu.



“Selin egitim asigiydi, adini en güzel sekilde yasatacagiz”

Kizi Selin’in egitimi çok sevdigini anlatan Sahin, “Selin egitimi çok seviyordu. Kizim Amerika’da üniversiteyi kazanmis, kayit islemlerini yaptirmisti ve üç gün sonra Türkiye’ye gelmistik. Egitim asigi ve kitap asigiydi. Onun adini en güzel sekilde yasatmayi düsünüyoruz. Biz sadece buraya onun adini vermekle kalmayacagiz, ömrümüz vefa ettigi müddetçe burada sosyal aktiviteler düzenleyecegiz. Bina yapilir, ancak sonraki süreç için çaba sarf edecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA