TRT Sanatçilari Çorum'a Geliyor

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) tarafindan milli kültürümüzün sürdürülmesine ve gelisimine katki saglamak amaciyla kurulusunun 60. Yilina özel gerçeklestirilen "TRT Sanatçilari Sehir Konserleri” programinin siradaki duragi Çorum olacak.

TRT Sanatçilari Çorum'a Geliyor
Çorum Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri kapsaminda TRT Sanatçilarini müzikseverlerle bulusturuyor. TRT’nin Çorum Belediyesi ile birlikte organize edecegi konser, 11 Temmuz Persembe günü saat 21.15’te Kades Baris Meydani’nda gerçeklestirilecek.

Halka açik ve ücretsiz olacak

Ücretsiz ve halka açik olarak gerçeklesecek konser ayrica TRT Müzik, TRT Türkü ve TRT Nagme’den de canli yayinla izleyici ve dinleyicilerle bulusacak. Konser programlarinda; Türk Halk Müzigi, Türk Sanat Müzigi ve Çoksesli Müzikler Müdürlüklerinde görevli TRT ses ve saz sanatçilari sahne alacak.

"TRT Sanatçilari Sehir Konserleri”nde sef Mustafa Acar yönetiminde; THM solistleri Baris Akpinar, Selma Geçer, Senem Akdemir, TSM solistleri Burcu Göktürk, Deniz Macaroglu, M. Ihsan Güvenç ve ÇSM solisti Cem Bugdayci sahne alacak.

Baskan Asgin’dan konsere davet

Çorum Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, TRT’nin “TRT Sanatçilari Sehir Konserleri” kapsaminda, Çorum Belediyesi ile birlikte düzenleyecegi konsere tüm müzikseverleri davet etti.

TRT’nin, kurulusunun 60. Yildönümü kapsaminda farkli sehirlerde konser programlari düzenledigini belirten Baskan Asgin,“TRT ses ve saz sanatçilarinin sahne aldigi konserlerin düzenlenecegi sehirler arasinda Çorum’umuzun da yer almasindan dolayi TRT yönetimine ve bu konserlerin düzenlenmesinde emegi geçenlere, tüm hemserilerim adina sükranlarimi sunuyorum” diye konustu.

Baskan Asgin, Çorum Belediyesi olarak, yaz döneminde de kültürel ve sanatsal etkinliklere kesintisiz bir sekilde devam edeceklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA