Otomatik Klorlama Sistemiyle Içme Suyu Kalitesi Artirildi

Çorum Belediyesi, içme suyunun temini ve güvenli bir sekilde halka ulastirilmasi konusunda önemli çalismalari hayata geçiriyor. Sehrin çesitli noktalarinda bulunan su depolarindaki klorlama sistemleri, yeni sistem olan otomatik gaz klorlama sistemi ile degistirildi.

Otomatik Klorlama Sistemiyle Içme Suyu Kalitesi Artirildi
Çorum Belediyesi, içme suyu klorlamasinda otomatik sisteme geçisi daha önceden sehir genelindeki 5 depoda hayata geçirmisti. Son olarak 3 depoya daha otomatik klorlama sistemi kurularak kullanilmaya baslandi. Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, içme suyunun musluklara daha saglikli ve güvenli olarak ulasmasi için önemli bir yatirimi sehre kazandirdiklarini açikladi.



’Klorlama, suyun debisine göre otomatik ayarlaniyor’

Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, daha önceden manüel olarak çalisan klorlama siteminin su debisine göre elle ayarlandigini hatirlatarak, yeni kurulan sistemin ise otomatik klorlama yapacagini söyledi.



Geçtigimiz yillarda 5 depoya kurulan otomatik sistemi, 3 depoya daha kurarak toplam 8 depoda otomatik sistemi uygulamaya basladiklarini açiklayan Baskan Asgin, “Gaz klorlamasi suyun debisine göre otomatik olarak ayarlanacak. Klor ölçümleri ise SKADA sisteminden 24 saat kontrol edilebilecek.” dedi.

Kaynak: İHA