Gençler Türkiye'nin Ilk Milli Parkini Resmetti

Yozgat Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Gençlik Merkezi’nde resim kursunda egitim alan gençler, Türkiye’nin ilk milli parki olan Yozgat Çamligi Milli Parki’ni resmetti.

Gençler Türkiye'nin Ilk Milli Parkini Resmetti
Yozgat Gençlik Merkezi’nde açilan kurslara katilarak egitim gören gençlere çevre bilincinin kazandirilmasi amaciyla, Yozgat Çamligi Milli Parki’nda etkinlik düzenlendi.

Yozgat Gençlik Hizmetleri Müdürü Ali Sapmaz öncülügünde merkez resim ögretmenleri ile birlikte Çamlik Milli Parki’na gelen gençler, tuval üzerinde yeteneklerini sergiledi. Çamlik Milli Parki’nin essiz güzelliklerini resmeden gençler, ortaya birbirinden güzel sanat eseri çikardi.

Yozgat Gençlik Merkezi Resim ögretmenlerinden Sule Tunçyürekli, Çamlik Milli Parki’nin essiz güzelliklerini gençlerle birlikte resmettiklerini söyleyerek, “Akrilik boya, pastel boya, kara kalem ile bu çalismalari yapiyoruz. Ögrencilerimizle birlikte doga çalismasi yaptik. Bu tür çalismalar çocuklarin kültürel ve sosyal yönlerinin gelisimine katki sunacak ve bu çalismalar ilerleyen günlerde de devam edecek.” dedi.

Gençlerin, bagimlilikla mücadele ve degisik aliskanliklara yönelmemesi için gençlik merkezlerinde düzenlenen aktivitelerle serbest zamanlarini daha etkin ve verimli kullanmalari için çalistiklarini söyleyen Yozgat Gençlik Hizmetleri Müdürü Ali Sapmaz, “Gençlerin talepleri dogrultusunda faaliyet gelistiriyoruz. Yaz okullari kapsaminda da yine hem hafta içi hem hafta sonu kurslarimiz var. El sanatlari, satranç, akil zeka oyunlari, ebru kursumuz gibi kurslarla gençleri hem egitirken ayni zamanda bazi bilgileri çocuklara vermeye çalisiyoruz. Gençlerimiz de daha etkin olsunlar istiyoruz, gönüllülük faaliyeti yapsinlar istiyoruz. Doga temizligi yapiyoruz. Agaç dikme faaliyetleri yapiyoruz. Çevre temizligi yapiyoruz ve bazen de gençlerimizi bugün oldugu gibi yaptigi islemleri daha görünür kilmak ve gençlik merkezlerinin görünümünü artirmak için toplumun yogun oldugu yerlerde de faaliyetler yapiyoruz. Telefonlarin basindan, bilgisayarlarin basindan, odadan çikartarak gençleri dogayla iç içe ve biraz daha sosyal medyadan uzak etkinliklerle gençleri yüz yüze getirmek istiyoruz. Bugün de gençlik merkezimizde el sanatlari kapsaminda dönem içerisinde resim kurslarina katilan gençlerimizi gölet kenarina getirip, farkli bir etkinlik olsun istedik. Gençlerimiz ayni zamanda resim ve sanatla ulasirken sosyal hayatta da yetistirmeye çalisiyoruz. Mesela bu gençlerimiz yarin güzel sanatlar akademisine de hazirliyoruz. Bu sekilde gençlik merkezleri faaliyetlerini hem güncellemeye hem de faaliyet etkinliklerini arttirmaya çalisiyoruz.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA