EÜ Merkez Kütüphanesinde '15 Temmuz Konulu Kitap Sergisi' Açildi

Ege Üniversitesi (EÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Baskanligi tarafindan 15 Temmuz Hain Darbe Girisiminin yil dönümü dolayisiyla “15 Temmuz Konulu Yayin Sergisi” açildi.

EÜ Merkez Kütüphanesinde '15 Temmuz Konulu Kitap Sergisi' Açildi
Ege Üniversitesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsaminda Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Baskanligi tarafindan, 15 Temmuz hain darbe girisimini unutturmamak amaciyla “15 Temmuz” konulu yayinlardan olusan sergi hazirlandi.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Baskan Vekili Nedim Hant, “Bilindigi üzere kütüphaneler bilgi ve belgelerin toplanarak muhafaza edildigi ve gerektiginde ilgili arastirmacilarin hizmetine sunuldugu yerlerdir. Ülkemizde 15 Temmuz 2016 tarihinde yapilan darbe girisiminin gelecek kusaklara aktarilmasi, unutturulmamasi ve demokrasiye sahip çikilmasinin vurgulanmasi açisindan önem arz etmektedir. Bu kapsamda üniversitemizde düzenlenen ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinliklerine, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Baskanligi koleksiyonunda bulunan seçili ‘15 Temmuz’ konulu yayinlardan olusan ‘kitap sergisi’ ile katilmistir” dedi.

Sergi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Baskanliginda 19 Temmuz 2024 tarihine kadar ziyarete açik olacak.
Kaynak: İHA