AFAD Baskani Memis Açiklamasi 'Siki Tedbirlerle Teyakkuz Halindeyiz'

Ordu’da etkili olan saganak yagislar sonrasi kente gelen AFAD Baskani Okay Memis, koordinasyon toplantisina katildi. Ordu’da yagislar öncesi siki tedbirler alindigini aktaran Baskan Memis, ilk andan itibaren tüm ekipleri ile sahada olan Ordu Büyüksehir Belediyesi ve ilgili kurumlarin çalismalarini sürdürdügünü ve hali hazirda teyakkuz halinde olduklarini söyledi.

AFAD Baskani Memis Açiklamasi 'Siki Tedbirlerle Teyakkuz Halindeyiz'
Ordu’da hafta sonu araliklarla yagan saganak yagis Ikizce ve Çaybasi ilçelerinde sel, heyelan ve hasara neden oldu. Ikizce ve Çaybasi ilçelerinde bazi bölgelerde heyelan, toprak kaymasi, su baskini ve dere-irmak tasmasi olayi meydana geldi. Ordu Büyüksehir Belediyesi basta olmak üzere tüm kurum ve kuruluslarin katilimi ile yasanan olumsuzluklarin giderilmesi için çalismalar araliksiz sürerken yasanmasi muhtemel yagislar içinde önlemler arttirildi.

AFAD Baskani Ordu’ya geldi

Özellikle Ikizce ve Çaybasi ilçelerinde etkili olan ve olumsuzluklara yol açan sel sonrasi AFAD Baskani Okay Memis de Ordu’ya geldi. Il AFAD Merkezi’nde Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler ve beraberindekilerle bir araya gelen Memis, yasanan sel felaketi ile ilgili bilgiler aldi.

“Ordu’da güçlü tedbirler alindi”

Toplanti sonrasi açiklamalarda bulunan AFAD Baskani Okay Memis, Ordu’da yagislar öncesi siki tedbirlerin alinarak olumsuzluklarin en aza indirildigini belirtti.

Teyakkuz halinin hala devam ettigini aktaran ve vatandaslarin tüm uyarilari dikkate almasi gerektigini vurgulayan Memis, sunlari kaydetti:

“Dün ve bugün için Samsun ve Ordu illerimizde turuncu alarm verilmisti. Dün Samsun’daydik. Orada her hangi bir can kaybi olmadan bu turuncu alarm atlatilmis oldu. Ordu’da da dün itibar ile sari ikaz verilmisti. Sayin Valimiz ve Büyüksehir Belediye Baskanimiz ile diger paydaslarimiz ile Ordu’da güçlü bir tedbir alindigini gördük. 500’ün üzerinde personel ve yaklasik 250-300 araç parki ile riskli bölgelerde teyakkuz halinde beklendi. Suan için Ordu genelinde Ikizce ilçesi de dahil olmak üzere büyük bir sorun simdilik gözükmüyor. Ama bu durum tedbirleri de hafifletecegimiz anlamina gelmiyor. Risk ortadan kalkana kadar. Ikazlar ortadan kalkana kadar tüm vatandaslarimizin devlet tarafindan verilen tüm uyarilara uymalarini istiyoruz. Vatandaslarimizdan istegimiz dere yataklarindan uzak dursunlar. 15 cm’lik debisi olan bir akarsu insanin ayagini yerden kesebiliyor. 35 cm’lik debisi olan bir su ise bir aracin tekerini yerden kesebiliyor. Bu durumlar dikkat edilmediginde olumsuz durumlarla karsi karsiya kalabiliyoruz. Dolayisiyla lütfen vatandaslarimiz bu uyarilara riayet etsinler. Yeter ki can kaybi olmasin. Bizim amacimiz can kaybinin önüne geçmek. Maalesef dün itibari ile Çaybasi ilçemizde bir can kaybi yasandi. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu asiri yagislarda olumsuzluklari en aza indirmek için tedbirleri alan basta Sayin Valimize, Büyüksehir Belediye Baskanimiza ve tüm paydaslara tesekkür ediyorum.”
Kaynak: İHA