Artvinli Kadin Bogacinin Cesareti Festivale Damga Vurdu

Artvin’de düzenlenen geleneksel boga güresi festivalinde kadin bogaci Nezafet Silaci’nin gösterdigi cesaret ve yetenek büyük ilgi topladi. Silaci, boga güresi sahasinda sergiledigi performansla hem izleyicilerden hem de diger bogacilardan büyük övgü aldi.

Artvinli Kadin Bogacinin Cesareti Festivale Damga Vurdu
Artvin’de 43. kez organize edilen Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali’nin dördüncü günü boga güresleriyle devam etti. Festival alaninda binlerce kisinin katilimiyla gerçeklesen etkinlikte, kadin bogaci Nezafet Silaci, ‘Tori’ isimli 590 kilogramlik bogasiyla arenaya çikti. Genelde erkeklerin yer aldigi güreslerde Silaci’nin sergiledigi ustalik ve cesaret, izleyenleri adeta büyüledi. Izleyiciler, bogasiyla kurdugu iletisimi ve cesur performansini ayakta alkisladi.

Nezafet Silaci, gürese olan tutkusuna evlendikten sonra basladigini ifade ederek, “Kadinlarin her alanda var olabilecegini göstermek istiyorum. Bogamiz derece yapan bir boga. Kafkasör’de yenildi fakat sikinti yok. Gönülleri kazandi. Seneye bir kez daha hazirlanacagiz. Biz bu isi parasi için yapmiyoruz; bizim için büyük gurur” dedi.

Festival organizatörleri, Nezafet Silaci’nin performansinin festivale ayri bir renk kattigini ve geleneksel boga güresi kültürüne yeni bir soluk getirdigini ifade etti.

Kaynak: İHA