Arin Gölü Renkli Misafirlerini Agirlamaya Basladi

BITLIS – Bitlis’in Adilcevaz ilçesine yaklasik 30 kilometre uzaklikta bulunan Arin Gölü, her yil oldugu gibi bu sene de renkli misafirleri flamingolari agirlamaya basladi

Arin Gölü Renkli Misafirlerini Agirlamaya Basladi
Iran’dan göç ederek Van Gölü’ne gelen flamingolar, Van’in Erçek Gölü’nde ve Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde bulunan Arin Gölü’nde yogun bir sekilde görülüyor. Arin Gölü’nün sig alanlarinda yaklasik 4 ay kadar konaklayan ve beslenen flamingolar, gezginler ve kus gözlemcileri tarafindan da büyük ilgi görüyor. Havadan çekilen görüntülerde, Arin Gölü üzerinde adeta dans ederek görsel sov yapan flamingolar, kus ve doga fotografçilarinin da ilgi odagi haline geliyor. Flamingolarin Arin Gölü’nü renklendirdikleri essiz görüntüleri görmek için bölgeye gelen Mehmet Sakir Oruçlu, “Havalar isindi ve Arin Gölümüzün renkli misafirleri gelmeye basladi.

Az sayida da olsa yeni geliyorlar. Onlarin buraya gelmesi bizi mutlu ediyorlar. Onlarin gelmelerini özlemle bekliyorduk. Bugünle birlikte Arin Gölümüz flamingolarla dolup tasacak, çünkü gölümüz 200 tür kus barindiriyor” dedi.

Kaynak: İHA