Van'da Beyninde Tümör Bulunan Kadin Basarili Ameliyatla Sagligina Kavustu

Van Egitim ve Arastirma Hastanesine sol kol ve bacakta kuvvet kaybi sikayetiyle basvuran 8 çocuk annesi Gültaç Bubebet, geçirdigi basarili beyin tümörü ameliyatiyla sagligina kavustu.

Van'da Beyninde Tümör Bulunan Kadin Basarili Ameliyatla Sagligina Kavustu
Çaldiran ilçesinde yasayan 8 çocuk annesi Gültaç Bubebet (46), sol kol ve bacakta yasadigi kuvvet kaybindan dolayi Van Egitim ve Arastirma Hastanesine basvurdu. Burada Beyin Cerrahisi Op. Dr. Volkan Oglin tarafindan beyin ve boyun sinirlerinin geçis bölgesinde tümör tespit edildi. Daha sonra ameliyat karari verilen hasta; Beyin Cerrahisi Op. Dr. Volkan Oglin, Op. Dr. Süleyman Akkaya ve Beyin Cerrahisi Op. Dr. Aysel Shikhaliyeva tarafindan 6 saat süren basarili operasyonla sagligina kavustu.

"Bu ameliyat daha çok büyük merkezlerde yapiliyor"

Konuya iliskin konusan Beyin Cerrahisi Op. Dr. Volkan Oglin, sol kol ve bacakta kuvvet kaybi sikayetiyle kendilerine gelen hastayi Van Egitim ve Arastirma Hastanesinde ilk kez yapilan ameliyatla tedavi ettiklerini belirtti.

Tespit edilen tümörün çok riskli bir bölgede oldugunu anlatan Op. Dr. Oglin, “Bu ameliyat ise hastanemizde ilk defa yapildi. Ameliyat riskinin yüksek oldugunu hastamizin ailesine iletmistik. O yüzden ameliyat karari almakta bizim için çok zordu. Hastamizin bize olan güveninden dolayi ameliyatimizi yaptik. Bu güveni bosa çikarmamanin mutlulugunu yasiyoruz. Ameliyat 6 saat sürdü. Ameliyattan sonra hastamizin durumu da gayet iyidir. Bu ameliyat daha çok büyük merkezlerde yapiliyordu. Van’da da basariyla yaptik” dedi.

Bashekim Yardimcisi Op. Dr. Ömer Faruk Kara ise yapilan basarili operasyonu gerçeklestiren ekibe tesekkür ederek, “Özellikli bu ameliyatin hastanemizde ilk defa yapilmasi bizim için gurur vericidir. Hastamiza da geçmis olsun dileklerimi iletiyorum” diye konustu.



"Esim eskisinden daha saglikli"

Ameliyat öncesi kol ve bacaginin felçli durumda oldugunu belirten Gültaç Bubebet isimli hasta da, yapilan basarili ameliyat sonrasi eski haline döndügünü söyledi.



Doktorun kendilerine güven verdigini ifade eden Gültaç’in esi Sakir Bubebet ise “Ameliyat sonrasi herhangi bir sorun çikmadi. Esim eskisinden daha saglikli oldu. Halkimiz artik farkli sehirlere gitmesin, hastanemizde çok basarili hekimlerimiz var” seklinde konustu.

Kaynak: İHA