Dis Hekimi Kendisini Tehdit Eden Sahisla Bagis Sartiyla Uzlasmaya Vardi

Bayburt’ta dis hekimi olarak görev yapan doktoru, tedavi olmak için hastaneye gelen M.K. isimli sahis tehdit etti. Kendini tehdit eden hastadan sikayetçi olan hekim, daha sonra Mehmetçik Vakfina 3 bin lira bagis yapilmasi sartiyla süpheli isimle uzlasmaya varma karari aldi. Mahkemeye intikal etmeden çözülerek kapatilan dosyanin süpheli ismi M.K, ceza almaktan tehdit ettigi doktor sayesinde kurtulmus oldu.

Dis Hekimi Kendisini Tehdit Eden Sahisla Bagis Sartiyla Uzlasmaya Vardi
Bayburt’ta I.Ö isimli dis hekimi görevi basindayken hastaneye gelen M.K isimli sahis tarafindan randevu bulamadigi gerekçesiyle tehdit edildi. Doktor I.Ö, randevusuz M.K’ya bakamayacagini, randevu alip geldikten sonra kendisiyle ilgilenecegini söyledi.

Randevu bulamadigini belirten süpheli M.K ise, dis hekimi I.Ö’ye tehditler savurarak, hastaneden ayrildi. Kendisini tehdit eden M.K’dan sikayetçi olan hekim I.Ö’nün sikayeti üzerine M.K hakkinda ’Tehdit’ suçundan sorusturma baslatildi.

Cumhuriyet Bassavciliginin yürüttügü çalismalar sonucunda dosyadaki suçun uzlastirmaya tabi bir suç oldugu belirlendi, dosya Bayburt Cumhuriyet Bassavciligi Uzlastirma Bürosuna gönderildi.

Devreye giren Uzlastirma Bürosu ekipleri, magdur tarafla uzlasma sartlarini görüsmek için bir araya geldiler. Magdur I.Ö, Mehmetçik Vakfina bagis yapilmasi sartiyla süpheli M.K. ile uzlasmaya varacagini dosyanin uzlastirma görevlisine iletti.

Ardindan I.Ö’nün uzlasma talebini bildirmek için bir uzlastirma görevlisi M.K ile de bir araya gelerek, uzlasma talebini M.K’ya bildirdi. Hekim I.Ö’nün uzlasma sartini kabul eden M.K, Mehmetçik Vakfina 3 bin lira bagista bulundu.

Uzlastirma Bürosu görevlilerinin titizlikle yürüttügü çalismalar neticesinde, dosyada edimli bir sekilde uzlasma saglandi. Dosyanin süpheli ismi M.K ise ceza almaktan doktor sayesinde kurtulurken, dosya mahkemeye intikal etmeden kapatilmis oldu.

Kamu yarari gözeten edimleri her zaman önemsediklerini, bu alanda çalismalar yürüttüklerini ifade eden Cumhuriyet Savcisi Asya Büsra Alim fidan dikimi, vakiflara bagista bulunulmasi, köy okullarinin tamir islerinin yapilmasi ve eksikliklerin giderilmesi, ihtiyaç sahibi ögrencilerin kirtasiye malzemelerinin temin edilmesi gibi konularda taraflarla uzlasma saglandigini aktardi.
Kaynak: İHA