Aksaray Belediyesi Sehir Trafigi Için Teknolojik Çözümler Üretiyor

Aksaray’da sehir trafiginin rahatlatilmasi ve teknolojik sistemlerin hayata geçirilip trafik akisinin daha rahat ve daha güvenli olmasi için teknolojik gelismelerle çözüm üretiliyor.

Aksaray Belediyesi Sehir Trafigi Için Teknolojik Çözümler Üretiyor
Aksaray Belediye Baskani Evren Dinçer, sehrin sürekli büyüyüp gelistigini bu çerçevede sehir içi trafigin düzenlenmesi için yeni teknolojik çözümler ürettiklerini söyledi.

Baskan Dinçer, Toptancilar Sitesi Kavsagina akilli trafik uygulamasi için ilk dügmeye basildigini açikladi.

Aksaray Belediyesinin son günlerde en yogun trafik akslari arasinda yer alan Toptancilar Sitesi Kavsaginda baslattigi akilli trafik uygulamasi ile kavsak noktasinda olusabilecek karmasanin da önlenmesi hedefleniyor. Yeni uygulama ile trafik akisinin daha düzenli ve daha verimli hale getirilmesi öngörülüyor. Belediye Baskani Dinçer, Toptancilar Sitesi Kavsaginda incelemelerde bulunarak kavsak noktasinda günün belirli saatlerinde asiri yogunluk yasandigini ve akilli trafik uygulamalari ile bu yogunlugun minimize edilecegini kaydetti.

Teknolojinin getirdigi imkanlari kullanarak sehrin trafigini daha dinamik hale getireceklerini belirten Baskan Dinçer, akilli trafik uygulamalarinin sagladigi avantajlardan bahsederek, “Akilli trafik sistemi sayesinde trafik yogunlugunu günün her saati takip edebilecegiz ve anlik verilere göre trafik isiklarini ayarlayabilecegiz. Bu sayede zamandan tasarruf saglanacak. Akilli trafik sistemiyle bu kavsakta yasanan yogunlugu en aza indirgeyerek hem sürücülerimize hem de yayalarimiza daha güvenli ve hizli bir ulasim imkâni sunmayi hedefliyoruz. Bu kavsaktaki çalismalar Aksaray’imizin hizli büyüme ve gelisimine uygun olarak planlandi. Bu kavsak Toptancilar Sitesi, üniversite, galericiler sitesi ve 50 metrelik bulvar yolumuzun kesisme noktasinda bulunuyor. Yeni belediye binamizin tasinmasi ile bu kavsak önemli bir rol üstlenecek ve yaptigimiz çalismalarin yerinde bir uygulama oldugunu gösterecek” dedi.

Aksaray Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü ile Ulasim Hizmetleri Müdürlügü ekipleri, koordineli bir sekilde kavsak noktasinda çalismalara basladi.

Artik ihtiyaca cevap vermeyen bölgede yeni kavsak, refüj çalismasi yapilacagi daha sonra ise akilli sinyalizasyon sistemi ile trafik güvenligi saglanarak sürücülere ve yayalara güvenli bir ulasim imkâni sunulacagi aktarildi.
Kaynak: İHA