43. Kafkasör Festivali Bogali Kortej Yürüyüsüyle Basladi

Artvin’in Kafkasör Yaylasi’nda bu yil 43.’sü düzenlenen ve 5 gün sürecek olan Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali, bogali kortej yürüyüsüyle basladi.

43. Kafkasör Festivali Bogali Kortej Yürüyüsüyle Basladi
Artvin’de bu yil 43.’sü düzenlenen Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali kortej yürüyüsüyle basladi.

Festivalin en önemli organizasyonu olan ve 200 yillik bir gelenege sahip boga güresleri nedeniyle kortejde güres bogalari da yerini aldi. Kortej yürüyüsü, ’Ahmetaga’ isimli 700 kilo agirligindaki boganin üzerine örtülen Türk bayragi esliginde gerçeklesti. Belediye binasi önünde toplanan vatandaslar, Valilik önündeki Atatürk Aniti’na çelenk birakti. Ardindan saygi durusunda bulunularak Istiklal Marsi okundu.

Törende konusan Artvin Belediye Baskani Bilgehan Erdem, “Biz, 200 yila dayandigi söylenen bir kültürün temsilcisi olarak 43. resmi Kafkasör Senlikleri’ni gerçeklestirmek için burada bulunuyoruz. Her ne yaparsaniz yapin, insanin önemli unsur olmadigi hiçbir kültürel unsur kiymetli degildir. Onu kiymetli kilan, insanlarin ona önem vermesidir; onu gelecekte nesillere dogru bir sekilde aktarabilmesidir ve onu sevgiyle yapmasidir. Misyonunu, yaptiklarini önemsemesidir. Artvin öyle bir cografyadadir ki dört tarafi denizlerle çevrili degil, dört tarafi ulu daglarla çevrili bir yerdir. Ufka bakmak için basinizi dimdik yukari kaldirmak zorunda kalirsiniz. Baktiginizda disaridan görünen sudur: Bir çökek arazinin içinde dört tarafi daglarla çevrili bir cografyadir. Disaridan bakarsaniz çorak zannedersiniz, yoksul zannedersiniz, tasra zannedersiniz. Ama Artvin öyle bir cografya, öyle kiymetli bir insana sahiptir ki; eger Ankara’nin yanina bir baskent koymak isterseniz, ikinci baskent bence Artvin’dir” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA