Bursa Festivali'nde 'Caz' Ve 'Eski Müzik' Gecesi

Azerbaycanli piyanist, besteci ve sarkici Aziza Mustafa Zadeh, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde müzikseverlerle bulustu. Yildirim Cazibe Merkezi’nde ise ‘Eski Müzik’ projesi kapsaminda bir araya gelen Erkan Ogur, Coskun Karademir ve Derya Türkan sahne aldi.

Bursa Festivali'nde 'Caz' Ve 'Eski Müzik' Gecesi
"Cazin Prensesi" olarak anilan Azerbaycanli piyanist, besteci ve sarkici Aziza Mustafa Zadeh, Bursa Büyüksehir Belediyesi adina BKSTV tarafindan Atis Grup sponsorlugunda bu yil 62.’si gerçeklestirilen Uluslararasi Bursa Festivali’nde müzikseverlerle bulustu. Konserde piyano performansinin yani sira dünyada büyük bir üne kavusmasini saglayan Azerbaycan sarkilarini etnik caz stilinde seslendiren Zadeh, hayranlarindan büyük ilgi gördü. Zadeh, konsere özel repertuvar hazirladigini ve konusmaktansa çalmayi tercih ettigini söyledi.



Uzakdogu halk müzigini caz ile harmanlayarak, Klasik Bati Müzigi tarzinda yorumlayan sanatçiya konserde Vusal Iskenderzade (Tar), Iskender Alasgarov (Davul), Ruslan Huseynov (Bas) eslik etti. Caz ve Uzakdogu halk müziklerini klasik bati müzigi tarzinda yorumlayan Zadeh, sadece piyano virtüözitesiyle degil, güçlü sesiyle de dinleyicileri adeta büyüledi.

Konserin bir bölümünde sanatçi, oglu Ramiz Han’i da sahneye davet etti. Annesinin sevilen bestelerini icra eden Ramiz Han’in performansi izleyicilerden begeni aldi. Ramiz Han ayrica annesi Aziza Mustafa Zadeh ile birlikte dedesi Vakif Mustafazade’nin eserlerini de seslendirdi.

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfi (BKSTV) Genel Sekreteri Fehim Ferik, sanatçiya büyüleyici gece için tesekkür ederek festival plaketini sundu. Bu arada Bursa Festivali’nde gecenin diger programi ise Erkan Ogur, Coskun Karademir ve Derya Türkan’i bir araya getiren ‘Eski Müzik’ projesiydi. Yildirim Cazibe Merkezi’nde sanatseverlerle bulusan üç usta sanatçi, kadim Anadolu müzigini daha önce benzeri görülmemis biçimde yorumlayarak, müzikseverlerin begenisine sundu. Asirlar boyunca sadece bu topraklara degil her cografyaya ayri telden dokunmus sesler, üç ustanin rehberliginde Bursa Festivali’nde bulustu. Istanbul kemençesini hem klasik hem de yeni eserlerle dünyanin her yerine duyuran Derya Türkan, unutulmaz eserlerine saziyla ve sözüyle kendi izini katan Erkan Ogur, hazirladigi birçok projeyle Anadolu müzigini uluslararasi sahnelere tasiyan Coskun Karademir, Bursali sanatseverleri adeta mest etti.
Kaynak: İHA