Bes Gündür Kayip Emekli Madenciyi Komandolar Ariyor

Zonguldak’in Devrek ilçesinde bes gün önce evden çiktiktan sonra bir daha haber alinamayan 74 yasindaki emekli maden isçisi Ismet Abali’yi arama çalismalari sürüyor. Komandolar dere yataklarinda arama çalismasi yaparken çalismalara dron ile havadan da destek veriliyor.

Bes Gündür Kayip Emekli Madenciyi Komandolar Ariyor
Ilçeye bagli Güney Tabaklar köyünde yasayan emekli maden isçisi 74 yasindaki Ismet Abali, bes gün önce evinden ayrildi. En son mahalle sakinlerince evinin 200 ilerisinde görülen Abali’dan bir daha haber alinamadi. Ailesinin kayip ihbari üzerine Il Jandarma Komutanligi ve Devrek Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri arama kurtarma çalismalari baslatti.

Bes gün boyunca yapilan çalismalarda komando ekipleri dere yataklarinda aramalarini sürdürüyor. Dron ile havadan destek saglanirken iz takip köpegi de arama çalismalarina katildi.

Babasindan bes gün boyunca bir haber alamadiklarini ifade eden oglu Durmus Abali, "Babam 24 Temmuz Çarsamba günü, evin 200 metre uzakliginda araba yolu üzerinde kayboldu. Yolda 2-3 saat dolastigi, görgü taniklari tarafindan bildirildi.

Bugün itibariyle 5 gün oluyor. Arama çalismalari yapiliyor. Herhangi bir sonuca ulasamadik. Biz de kendisine herhangi bir zarar verilmistir ya da bir arabaya bindirilmistir baska bir yere birakilmistir diye aklimiza geliyor. Duyanlar görenler varsa bize yardim etmelerini rica ediyoruz. Daha önce kaybolma, gidip de gelmeme durumu olmamisti. Hafiften psikolojik takintisi vardi. Birkaç konuyu kafasina takardi. Arama çalismalari yapiliyor. Herhangi bir sonuca ulasamadik. Biz de kendisine herhangi bir zarar verilmistir ya da bir arabaya bindirilmistir baska bir yere birakilmistir diye aklimiza geliyor" seklinde konustu.

Iki çocuk üç torun sahibi olan Ismet Abali’yi arama çalismalari devam ediyor.
Kaynak: İHA