Milli Irade Platormu'ndan ABD Kongresine 'Netenyahu' Tepkisi

Karabük Milli Irade Platformu, Israil Basbakani Binyamin Netanyahu’nun, ABD Kongresinde senatörlerce ayakta alkislanmasina tepki gösterdi.

Milli Irade Platormu'ndan ABD Kongresine 'Netenyahu' Tepkisi
Platform adina konusan Memur-Sen Karabük Sube Baskani Zeki Öz, “Gazze’deki soykirim insanlik tarihine kara bir leke olarak kazanirken ABD, Israil Basbakani soykirimci, savas suçlusu Netenyahu’yu ülkesine davet etmis, ABD parlamentosunda konusma imkani sunmustur. Netanyahu’nun Gazze’deki vahseti alay edercesine kurdugu hakikat disi cümleler ABD’li Parlamenterler tarafindan sik sik çogunlukla da ayakta alkislanmistir. ABD parlamentosu tipki Hitler Almanyasinin Reichstag’i gibi yüzyillar boyunca havzalardan silinmeyecek bir utanç fotografi vermistir” dedi.

“ABD’nin ‘demokrasi’ ve ‘özgürlük’ maskesi bu korkunç fotografla bir kez daha düsmüstür” diyen Öz, “Parlamentodaki alkislar hiç süphe yok ki batinin soykirimci karakterine bir yüceltme oldugu kadar, batili degerlerinde cenaze törenidir. Israil’in Gazze’de aylardir sürdürdügü vahsetin ana sorumlusunu agirlayan ve destekleyen ABD kongresini bu eyleminden ötürü siddetle kiniyoruz” ifadelerine yer verdi.

Öz, “Parlamento içinde tek basina direnen Rashida Tlaib’e ve parlamento disindaki eylemcilere dayanisma mesajlarimizi ve selamlarimizi iletiyoruz. Filistin ve Gazze yalniz degildir herkes sirtini dönse de Türkiye, Filistin mücadelesine her sart altinda destek vermeyi sürdürecektir. Milli Irade Platformu olarak zulmü alkislayanlara karsi mazlumunu savunmayi sürdürecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA